HomeIoTChromecastChromecast zonder wifi gebruiken

Chromecast zonder wifi gebruiken

Met de vele technologische veranderingen die op ons af komen, wordt het steeds makkelijker om onze multimedia-ervaring te verbeteren. Chromecast is een van de meest populaire streamingplatforms en biedt een handige manier om content te streamen naar je televisie. Maar is het mogelijk om Chromecast te gebruiken zonder WiFi? In deze artikel lees je hoe je dit doet en wat je ervoor nodig hebt!

Chromecast zonder wifi gebruiken

Er zijn verschillende manieren om Chromecast zonder wifi te gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld een ethernet-kabel aansluiten op je router en deze vervolgens aansluiten op je Chromecast. Je kunt ook een externe wifi-antenne gebruiken om een ​​betere verbinding te maken met je router.

Hoe kan je Chromecast zonder wifi gebruiken?

In sommige gevallen is het niet mogelijk om een ​​wifi-verbinding te maken, maar dat betekent niet dat je geen Chromecast kunt gebruiken. Er zijn een aantal manieren waarop je Chromecast zonder wifi kunt gebruiken.

De eerste optie is om je telefoon of tablet via een usb-kabel aan de Chromecast te koppelen. Dit werkt alleen als je toestel een usb-poort heeft en je internetverbinding via deze poort loopt. Als dit het geval is, volg dan de onderstaande instructies:

  1. Sluit de usb-kabel aan op je telefoon of tablet en plug hem in de usb-poort van de Chromecast.
  2. Open de Google Home-app op je telefoon of tablet.
  3. Selecteer in de rechterbovenhoek het menu icoontje (drie stippellijnen).
  4. Selecteer “Apparaat toevoegen“.
  5. Selecteer “Set up new device“.
  6. Selecteer “Have something already set up?“.
  7. Selecteer “Cast Screen / audio“.

Streamen zonder wifi-verbinding, hoe doe ik dat?

Er zijn twee manieren om Chromecast zonder wifi te gebruiken. De eerste is door een ethernetkabel aan de Chromecast te koppelen. Dit werkt alleen met de Chromecast Ultra en de nieuwere versies van de normale Chromecast. Als je een oudere versie van de normale Chromecast hebt, dan moet je de Chromecast met een powerline-adapter verbinden. Dit is een apparaat dat je tussen het stopcontact en de router plaatst en die via het stroomnetwerk een internetverbinding maakt.

Video: Chromecast Without WiFi, Does It Work?

Chromecast Without WiFi, Does It Work?

Reviews

Gerelateerde berichten