HomeFilmsChronologische volgorde The Matrix

Chronologische volgorde The Matrix

Je wilt zeker weten wat de juiste volgorde voor The Matrix films is? In dit artikel lees je alles over de juiste volgorde van de Matrix film series!

Wat is het verhaal van de Matrix?

De Matrix is een science fiction-filmserie van de Amerikaanse regisseurs en schrijvers Wachowski Brothers. Deze films bestaan uit vier delen: The Matrix, The Matrix Reloaded, The Matrix Revolutions en de spin-off Trinity.

Het verhaal gaat over de mensen die door het complot van een computerprogramma gekweld worden. Ze weten dat ze door het programma in een droomwereld zijn getrokken, maar controleren daar niet meer over dan hun handelingen in die droomwereld zelf. Door krachtige woorden van hun leider kunnen ze aanwijzingen geven om naar buiten te komen, maar hen lukt dit niet allemaal tegelijkertijd te doen.

De makers van de Matrix

The Matrix is een populaire trilogie van actiefilms, geschreven, geregisseerd en geproduceerd door de gebroeders Wachowski. De films vertellen het verhaal van de strijd van de mensheid tegen machines die hen tot slaaf hebben gemaakt.

In de eerste film, The Matrix, leven mensen in een gesimuleerde werkelijkheid die door machines is gecreëerd. Om hun leven te redden moeten ze de sleutel vinden om uit deze wereld te ontsnappen en de machines te verslaan.

In The Matrix Reloaded ontdekken de mensen dat er andere universums zijn waarin zij nooit hebben bestaan. Ze leren ook dat de makers van de machines deze andere universums willen gebruiken als nieuwe energiebronnen voor hun eigen wereld. Om dit te voorkomen sturen ze Agent Smith terug in de tijd om de creatie van The Matrix te stoppen.

In The Matrix Revolutions is Agent Smith erin geslaagd beide versies van The Matrix te vernietigen en alle universums te redden. Hij wordt nu echter door de machines gezocht voor zijn daden. De mensen moeten nu ontsnappen uit Los Angeles voordat het wordt vernietigd door de legers van de machinegod Niobe.

Matrixfilms in chronologische volgorde

De Matrix is een van de meest succesvolle films ooit gemaakt. Het verhaal van Neo totaal verschilt van wat er in de werkelijkheid gebeurd is. De volgorde van de films wordt hierdoor regelmatig onderzocht. Volgens sommigen moet The Matrix na het bestsellerboek The Sword of Truth gezien worden, terwijl anderen vinden dat deze film voorafgaand moet gevolgd worden door die van The Wachowskis. Als je naar de volgorde kijkt zijn er verschillende redenen waarom een film kan plaatsvinden of niet:

  • Er zijn bepaalde personages in beide films die steeds weer opduiken en daardoor een cruciale rol spelen bij het vervolgen van het verhaal;
  • Bepaalde dialogen en scènes lopen parallel met elkaar op en kunnen dus niet verwisseld worden;
  • Eén film draagt vaak wel over op het verloop van het andere.

Video: The Complete Matrix Timeline

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten