HomeFilmsDe beste DC films

De beste DC films

DC films zijn een van de meest geliefde film franchises aller tijden. Maar welke DC films zijn eigenlijk de beste? In dit artikel bekijken we de beste DC films ooit!

Wat is de beste Batman film?

Volgens velen is The Dark Knight Rises (2012) de beste Batman film aller tijden. Deze Christopher Nolan-film is een episch einde van zijn Dark Knight-trilogie en maakt gebruik van topnotch acting, cinematography, en storytelling. Andere favoriete Batman films onder fans zijn Tim Burtons Batman (1989) en Nolan’s The Dark Knight (2008).

Wat is de beste Superman film?

De meeste mensen zullen denken dat de beste Superman film die van 1978 is, met Christopher Reeve als de Man of Steel. Anderen zweren bij de verfilming uit 2013 door Zack Snyder, waarin Henry Cavill de hoofdrol vertolkte. Maar er is ook een sterke case te maken voor Superman II uit 1980, die door veel fans wordt beschouwd als de beste Superman-film aller tijden.

Welke grote acteurs hebben een DC-rol afgewezen?

Er zijn heel wat grote acteurs die een rol in een DC-film hebben afgewezen. Sommigen van hen zijn:

Tom Cruise: Hij werd gevraagd voor de rol van Superman in ‘Batman v Superman: Dawn of Justice‘, maar weigerde omdat hij liever niet tegen Batman zou vechten.

Leonardo DiCaprio: De Oscarwinnende acteur was in talks voor de Joker in ‘The Dark Knight‘, maar besloot uiteindelijk om geen superheldenfilm te doen.

Johnny Depp: Hij sloeg de rol van Harvey Dent/Two-Face af in ‘The Dark Knight‘. Depp wilde geen tweede slechterik spelen na zijn rol als slechterik in ‘Pirates of the Caribbean‘.

Wat is de beste DC-film ooit gemaakt?

In DC’s verhaaluniversum zijn er vele films die zich afspelen. Hoewel velen van hen goede films zijn, is er één film die echt bovenaan staat: The Dark Knight Returns. Deze film is gebaseerd op het gelijknamige stripboek en vertelt het verhaal van Batman die uit retirement komt om tegen de Joker te vechten. De actie, het verhaal en de sfeer in deze film zijn echt uniek en laten DC fans iets nieuws zien dat ze nog nooit eerder hebben gezien.

Video: Top 10 Greatest DC Movies of All Time

Top 10 Greatest DC Movies of All Time

Reviews

Gerelateerde berichten