Magazine

PT Industrieel Management richt zich op het technisch management in de maakindustrie.

Productiviteit

PT Industrieel Management publiceert over producten, technieken en systemen die binnen de maakindustrie garant staan voor een efficiënte en effectieve productie (productiviteit). Dat leidt tot minder afval, uitval en storingen, een hogere flexibiliteit, het adequaat kunnen reageren op klantorders, het behalen van de beoogde kwaliteit en het voldoen aan de geldende richtlijnen, wettelijke bepalingen en regelgeving. 

Innoveren en leren

Soms ligt de oplossing in de implementatie en toepassing van moderne technologie, soms ligt de oplossing bij het trainen van engineers, operators, projectleiders of onderhoudstechnici. En soms ligt de oplossing in het opnieuw inrichten van productie- en/of assemblageprocessen. Maar vaak ligt de oplossing in een combinatie daarvan.

Best practices, methoden en technieken

PT Industrieel Management behandelt niet alleen best practices uit diverse maakbedrijven, maar beschrijft tevens de belangrijkste methoden en technieken vanuit de basis. Onderwerpen die de revue passeren zijn onder meer: predictive maintenance, (collaborativeroboticssensoriek en dataverwerking, smart manufacturing, industriële automatisering, veiligheid, (cyber)security, productdatabeheer, digital twin, procesverbetering, additive manufacturing, 3D-printen, nieuwe materialen, supply chain management, the internet of things (IoT), erp en toepassing van cloud-oplossingen.  

Maak het beter met PT Industrieel Management!

Wilt u een abonnement op PT Industrieel Management? Klik hier.

PT Industrieel Management is ook als digitaal magazine beschikbaar:

Inkijkexemplaar PT Industrieel Management

EnergieGids 2019
De bouw, industrie en tal van andere sectoren staan voor grote energieuitdagingen. Het zijn roerige tijden voor bouwondernemers en gebouwbeheerders. De energietransitie is nu daadwerkelijk in gang gezet. Maar ook komen de Wet Kwaliteitsborging voor het bouwen en BENG-eisen eraan, moeten we circulair en industrieel bouwen en zijn we naarstig op zoek naar voldoende vakmensen. In deze vakbeursspecial leest u veel meer over deze ontwikkelingen.