HomeFilmsDolby Atmos en Auro 3D

Dolby Atmos en Auro 3D

Dolby Atmos en Auro 3D zijn twee verschillende technologieën die beide een levendige audio-ervaring bieden. Hoewel deze technologieën veel gemeen hebben, is het belangrijk om te weten wat de verschillen zijn tussen Dolby Atmos en Auro 3D. In dit artikel onderzoeken we of liefhebbers van home entertainment beter af zijn met Dolby Atmos of Auro 3D.

Dolby Atmos – Bewegende audio

Dolby Atmos is een geluidstechnologie die ervoor zorgt dat geluid beter door de ruimte wordt verdeeld. Het resultaat is een meer realistische en surround sound-effect. Dolby Atmos gebruikt objectgericht geluid, waardoor het lijkt alsof de geluiden vanuit alle richtingen komen.

Auro 3D is ook een objectgerichte audio-technologie, maar werkt anders dan Dolby Atmos. Auro 3D brengt het geluid niet alleen naar boven, maar ook naar de zijkanten en achterkant van de ruimte. Dit zorgt ervoor dat je helemaal ondergedompeld raakt in het geluid.

Auro – gelaagd geluid

Auro is een uniek geluidsformat dat gelaagd geluid produceert. Het belangrijkste verschil met andere geluidsformaten is dat Auro zorgt voor een dieper en meer realistisch geluid. Door het gebruik van reflecties en diffractie wordt het geluid naar alle kanten toegekaatst, waardoor je het idee krijgt dat het geluid uit alle richtingen komt.

Video: Dolby Atmos vs Auro3D! Best Home Theater 3D Audio for YOU

Dolby Atmos vs Auro3D! Best Home Theater 3D Audio for YOU

Reviews

Gerelateerde berichten