Een cirkeldiagram toevoegen

Grafieken zijn een effectief alternatief om informatie visueel weer te geven. In dit artikel leert u hoe u een cirkeldiagram kunt toevoegen aan uw Microsoft-document, waardoor deze leesbaar en begrijpelijk wordt voor de lezer. Leer ook meer over de beste manier is om ze toe te voegen.

Kies uw programma

Als u een cirkeldiagram wilt toevoegen aan uw Excel-worksheet, kunt u het beste eerst een programma selecteren dat dit kan doen. Er zijn veel cirkeldiagrammenprogramma’s op het internet beschikbaar, maar niet allemaal zijn even goed.

Excel

Als u een cirkeldiagram wilt toevoegen aan een spreadsheet in Excel, kunt u de volgende stappen volgen:

 1. Open het Excel-bestand waarin u het cirkeldiagram wilt toevoegen. Klik op de tab “Invio” in de linkerbenedenhoek van het scherm.
 2. Klik op de knop “Cirkeldiagram” in het menu dat verschijnt. Er zullen twee opties verschijnen: “3-D Cirkeldiagram” en “2-D Cirkeldiagram“.
 3. Klik op de optie “2-D Cirkeldiagram“. Er zullen nu verschillende soorten cirkeldiagrammen beschikbaar zijn om te selecteren.
 4. Selecteer het gewenste cirkeldiagram en klik vervolgens op de knop “OK“. Het cirkeldiagram zal nu worden toegevoegd aan uw spreadsheet.

PowerPoint

In PowerPoint kun je een cirkeldiagram toevoegen door op ‘Invoegen‘ te klikken en vervolgens ‘Cirkeldiagram‘ te selecteren. Er zijn verschillende soorten cirkeldiagrammen die je kunt gebruiken, dus kies degene die het beste past bij je gegevens.

Gegevens voor cirkeldiagrammen

De gegevens die u in een cirkeldiagram wilt weergeven, kunt u op verschillende manieren invoeren. Als u bijvoorbeeld drie categorieën hebt met vier onderverdelingen, kunt u de gegevens als volgt invoeren:

 • Categorie 1: A, B, C en D
 • Categorie 2: E, F, G en H
 • Categorie 3: I, J, K en L

U kunt ook een tabel met dezelfde informatie gebruiken.

Andere typen cirkeldiagrammen

Cirkeldiagrammen kunnen ook anders dan de standaard verschijnen. Er zijn een aantal verschillende soorten cirkeldiagrammen die je kunt maken, afhankelijk van wat voor soort informatie je wilt weergeven. Sommige van deze diagrammen zijn:

 • Een taartdiagram is een cirkelvormige grafiek die is verdeeld in sectoren om te laten zien hoe percentages van een geheel zijn verdeeld. Ze worden meestal gebruikt om te laten zien hoe verschillende delen van een geheel zich tot elkaar verhouden.
 • Een donutgrafiek is vergelijkbaar met een taartgrafiek, maar met een gat in het midden. Dit maakt het gemakkelijker om verhoudingen van delen van het geheel te vergelijken, omdat de middelste cirkel 100% kan voorstellen.
 • Een geëxplodeerd taartdiagram is een taartdiagram dat is “geëxplodeerd” om elk afzonderlijk deel van het geheel te tonen. Dit kan nuttig zijn om bepaalde delen van de gegevens te benadrukken.
 • Een taartdiagram met meerdere niveaus is een taartdiagram met meerdere niveaus. Dit kan worden gebruikt om meer details weer te geven dan een gewoon cirkeldiagram.

Video: Hoe teken je een cirkeldiagram en hoe gebruik je hem? (havo/vwo 2) – WiskundeAcademie

Hoe teken je een cirkeldiagram en hoe gebruik je hem? (havo/vwo 2) - WiskundeAcademie

Reviews

Gerelateerde berichten