HomeCloudInstallerenEen printer installeren in Windows

Een printer installeren in Windows

Heb je zojuist een nieuwe printer gekocht, maar weet je niet hoe je deze moet installeren op Windows? Geen zorgen, in dit artikel leer je stap voor stap hoe je verschillende soorten printers kunt toevoegen aan jouw apparatenlijst. Of het nu gaat om een netwerk-, draadloze- of Bluetooth-printer, wij hebben alle informatie die jij nodig hebt! Binnen enkele minuten kun jij al jouw documenten afdrukken zonder problemen. Lees verder om te ontdekken hoe eenvoudig het is om een printer te installeren in Windows.

Een netwerk-, draadloze- of Bluetooth-printer installeren of toevoegen

Wanneer je een netwerk-, draadloze- of Bluetooth-printer wilt installeren op jouw Windows-apparaat, zijn er enkele stappen die je moet volgen. Als eerste is het belangrijk om te weten welk type printer je hebt, omdat de installatieprocedure kan variëren afhankelijk van het model dat je gebruikt.

Vervolgens moet je ervoor zorgen dat de printer is ingeschakeld en verbonden met hetzelfde netwerk als jouw apparaat. Dit kan worden gedaan via Wifi of Ethernet-kabels. Zodra de printer correct is aangesloten, ga dan naar ‘Instellingen‘ in Windows en selecteer ‘Apparaten‘. Klik vervolgens op ‘Een printer of scanner toevoegen‘.

Windows zal nu zoeken naar beschikbare printers in het netwerk. Selecteer eenvoudigweg de gewenste printer uit de lijst en klik op ‘Toevoegen‘. Het kan even duren voordat alles correct is geïnstalleerd en ingesteld, dus wees geduldig tijdens dit proces.

Als alternatief kun je ook handmatig het IP-adres van de printer invoeren om deze toe te voegen aan jouw apparatenlijst. Houd er rekening mee dat sommige printers vereisen dat specifieke software wordt geïnstalleerd voorafgaand aan hun gebruik.

Het instellen van een draadloze of Bluetooth-printer werkt meestal vergelijkbaar met bovenstaande procedure. Zorg ervoor dat beide apparaten zijn gekoppeld via Bluetooth of WiFi-verbinding alvorens verder te gaan met de installatieprocedure voor Windows.

Een bekabelde of lokale printer installeren of toevoegen

Als je een bekabelde printer wilt installeren, dan moet je ervoor zorgen dat de printer is aangesloten op de computer met behulp van een USB-kabel. Zorg er ook voor dat de bijbehorende software voor de printer al in het systeem is geïnstalleerd of download deze indien nodig.

Om vervolgens te controleren of de printer goed werkt en wordt herkend door het besturingssysteem, ga naar Start > Configuratiescherm > Apparaten en Printers. Klik op “een printer toevoegen” en selecteer vervolgens jouw specifieke model.

Voer alle verdere stappen uit die worden vermeld in het wizard scherm om jouw nieuwe aanwinst operationeel te maken.

Voor het toevoegen van een lokale netwerkprinter, zoek eerst uit wat het IP-adres van uw apparaat is. Dit kunt u vinden onder instellingen op uw apparaat – printers – eigenschappen – poorttabblad – configuratiepagina (print deze als back-up).

Klik daarna weer op “een printer toevoegen” > “Netwerkprinter, draadloze- of Bluetooth-printer“. Er verschijnt nu een lijst met beschikbare printers binnen uw netwerk bereik. Selecteer hieruit degene die u wilt toevoegen.

Verwante onderwerpen

Hopelijk heeft deze handleiding u geholpen bij het installeren van uw printer op Windows. Het proces kan soms een beetje ingewikkeld lijken, maar met de juiste stappen kunt u gemakkelijk en snel aan de slag gaan.

Als u nog vragen heeft of als er problemen zijn opgetreden tijdens het installatieproces, aarzel dan niet om contact op te nemen met de klantenservice van zowel uw printerfabrikant als Microsoft.

Video: Printer installeren in Windows 10

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten