nieuws

VDL bouwt machine voor Australische zonnepanelenmaker

Engineering

De Australische zonnecelfabrikant Dyesol heeft de toeleverancier VDL-ETG uit Eindhoven opdracht gegeven om bij te dragen aan de bouw van een productiemachine voor een nieuw type zonnecel. Het gaat om flexibele zonnecellen die gebruik maken van het materiaal perovskiet.

VDL bouwt machine voor Australische zonnepanelenmaker
VDL-ETG draagt bij aan de bouw van een productiemachine voor een nieuw type zonnecel.

In juni vorig jaar werd Dyesol partner van het consortium Solliance op de High Tech Campus en is daar in contact gekomen met VDL-ETG. ‘We hebben een lijst van mogelijke kandidaten in Duitsland, Nederland en Japan opgesteld en daaruit kwam VDL-ETG als beste uit de bus. VDL heeft de beste procestechnologieën in huis, zoals die voor rol-op-rol of vel-op-vel die we in de wereld kennen’, legt CEO Richard Caldwell uit.
In de samenwerking zal in een eerste fase de haalbaarheid worden onderzocht van een productiemachine voor de perovskiet-zonnecellen. Vervolgens is het de bedoeling om een dergelijke machine ook te engineeren en uiteindelijk een prototype te bouwen. Naar verwachting duurt het nog anderhalf jaar vooraleer de eerste industriële machines daadwerkelijk zullen worden geproduceerd. Over financiële details werd niets bekendgemaakt.

Reageer op dit artikel