nieuws

Elektrisch aangedreven duikboot voor twee personen

Engineering

Het bedrijf Ortega Submersibles, ontwikkelaar van een elektrisch aangedreven duikboot voor twee personen, ontving de Piet de Jong Innovatieprijs. De prijs voor de meest impactvolle maritieme innovatie is een eerbetoon aan oud-duikkapitein en -premier Piet de Jong, een lichtend voorbeeld in het samenbrengen van militaire precisie en maatschappelijk nut.

Elektrisch aangedreven duikboot voor twee personen
Een impressie van de elektrisch aangedreven duikboot voor twee personen (FOTO: Ortega Submersibles)

Het bedrijf uit Enschede gaat zich met de nieuwste generatie duikboten vooral op de marine richten. Op deze manier willen ze een belangrijke bijdrage leveren aan de veiligheid Nederland. Een belangrijk aspect bij het ontwerp is dat Ortega gebruik maakt van de Oculus Rift Virtual Reality bril. Zo wordt het ontwerp van de duikboten visueler en kunnen ze vóór de productie al testen of de ergonomie klopt. De jury van de Piet de Jong Innovatieprijs is het erover eens dat deze vorm van productontwerp een belangrijke stap is en een belangrijk exportproduct van de B.V. Nederland kan worden.

Reageer op dit artikel