nieuws

Demcon opent vestiging Delft

Engineering

High-end technologieleverancier Demcon heeft een vestiging geopend in Delft. Daarmee hoopt de snelgroeiende onderneming uit Enschede talent in West-Nederland aan zich te binden. Verder wil het bedrijf de band met lokale opdrachtgevers zoals TNO en Mapper Lithography versterken en actief deelnemen in diverse Zuid-Hollandse netwerken.

Demcon opent vestiging Delft
(foto: Demcon)

Demcon een high-end technologieleverancier van producten en systemen, met als focusgebieden hightech systems, industrial systems & vision, embedded systems en medical systems. Het bedrijf wil zich gaan manifesteren in de diverse netwerken en initiatieven in de regio die markten bestrijken waarin het bedrijf al langer actief is. “Holland Instrumentation is een mooi netwerk waar wij al lid van zijn en ons bedrijf kunnen promoten. RoboValley is een dynamische club waar wij zeker bij willen aansluiten. En voor onze activiteiten op het gebied van medical devices zien wij kansen bij Medical Delta.” Dit cluster verenigt de Zuid-Hollandse universiteiten, hun medische centra en hogescholen rond health, life sciences en technologie.
Daarnaast telt Zuid-Holland industrieën die voor het bedrijf minder bekend terrein zijn, zoals de olie & gas, de scheepsbouw en de lucht- en ruimtevaart. “Daar kunnen we klanten aantrekken die buiten het klassieke mechatronicadomein vallen maar voor ons wel interessant zijn. De scheepsbouw bijvoorbeeld wordt steeds intelligenter, met meer mechatronica, zoals voor zelfsturende schepen. In de aerospace gaan we ook meer doen. We zoeken afgestudeerden van de TU Delft daarom niet alleen bij Werktuigbouw en Elektrotechniek maar ook bij Lucht- en Ruimtevaart.”

Ambitieus
Vorig najaar heeft Demcon een voorzichtige start gemaakt met twee medewerkers die zijn gehuisvest in de incubator YES!Delft Labs. “De gemeente Delft heeft ons goed ontvangen en rondgeleid langs diverse locaties”, zegt directeur Dennis Schipper. “YES!Delft Labs was veruit de interessantste, een heel inspirerende omgeving.” In Zuid-Holland werkt het bedrijf al voor opdrachtgevers als TNO en Mapper Lithography. Die kan het vanuit de nieuwe vestiging nog beter bedienen.
De aanwezigheid in Delft is nu bescheiden, maar directeur Dennis Schipper is ambitieus. “We hebben daar schaalbare huisvesting, eind dit jaar moet er een man of vijf, zes zitten. Ik voorzie eenzelfde ontwikkeling als we met de vestiging in Son hebben doorgemaakt in ruim vijf jaar. Daar wilden we dicht bij grote opdrachtgevers en de TU Eindhoven gaan zitten. We hebben er nu zo’n zestig medewerkers en doen grote projecten voor klanten.”

Reageer op dit artikel