nieuws

2getthere uit Utrecht legt grootste zelfrijdend transportsysteem ter wereld aan

Engineering

Nederlandse technologiebedrijf 2getthere, ontwikkelaar van duurzame mobiliteitsoplossingen, is bekroond met de opdracht om een ​​nieuw autonoom transportsysteem in Dubai te bouwen. Het gaat om een project dat het in aanbouw zijnde Bluewaters Island voor de kust  zal verbinden met het netwerk van de metrostations van de stad in de Verenigde Arabische Emiraten.

2getthere uit Utrecht legt grootste zelfrijdend transportsysteem ter wereld aan
(foto: 2getthere, www.2getthere.eu)

Het innovatieve nieuwe transportsysteem zal met autonome voertuigen 5.000 mensen per uur per richting kunnen vervoeren tussen Bluewaters en de metrostations van de stad. Het wordt het grootste autonome transportsysteem dat ooit in de wereld is aangelegd.

Doelstelling
De toegekende opdracht past in de doelstelling van Dubai om tegen 2035 ongeveer 25% van alle verplaatsingen te realiseren met geautomatiseerde systemen. Het geautomatiseerde transportsysteem op Bluewaters zal bestaan uit 25 autonome voertuigen (zogeheten Group Rapid Transit (BRT)) die in staat zijn om 24 passagiers per keer te vervoeren. Het gaat daarbij om 3de generatie GRT’s die voor het eerst zullen worden ingezet. De reistijd zal ongeveer 4,5 minuten bedragen.

Reageer op dit artikel