nieuws

Amsterdamse start-up wil slimme apparaten met satellieten verbinden

Engineering

Satellietoperator Magnitude Space lanceert een sensornetwerk met satellieten. De Amsterdamse start-up heeft hiertoe nieuwe technologie ontwikkeld met wereldwijde dekking.

Amsterdamse start-up wil slimme apparaten met satellieten verbinden
Satellietoperator Magnitude Space heeft een innovatie op het gebied van wereldwijde connectiviteit geïntroduceerd. (foto: Magnitude Space)

Het is voor het eerst dat deze connectiviteit overal, toegankelijk en betaalbaar wordt aangeboden. De eerste klanten hebben inmiddels getekend en de start-up heeft een miljoen groeikapitaal opgehaald voor de internationale uitrol.

Internet of Things

Het Magnitude Space netwerk biedt wereldwijde toepassingen voor Internet of Things (IoT). Met deze efficiënte en betaalbare technologie breekt de start-up de markt voor simpele datatoegang open. Te denken valt hierbij aan weersomstandigheden in Afrika, de locatie van kleine vissersbootjes midden op zee of een boer in de “outback” van Australië die wil weten hoe het met zijn grond is of waar zijn kudde vee is. Alles kan overal worden gemonitord, ook op de meest afgelegen plekken ter wereld. Het netwerk kan onder andere op een globale schaal bijdragen aan verbeterde landbouw, duurzame visserij, klimaatverbetering en optimalisering van logistiek. Naar verwachting kunnen de eerste klanten van het bedrijf begin 2018 volledig gebruikmaken van het systeem. Ernst Peter Hovinga, CEO van Magnitude Space: “Slechts 10 procent van de wereld heeft werkelijk dekking door huidige netwerken zoals GSM of WIFI. Wij kunnen organisaties helpen impact te maken door -letterlijk – overal inzicht in alles te bieden.”

Eerste satelliet

Het systeem is ontwikkeld met Nederlandse partners, in nauwe samenwerking met de European Space Agency (ESA). De eerste satelliet wordt eind 2017 gelanceerd.

De werking van het systeem wordt in onderstaande video toegelicht.

Reageer op dit artikel