nieuws

Oproep tot actie tegen ‘killer robots’

Engineering

Een groep bestuurders van de robotindustrie waarschuwt in een open brief over de gevaren van ‘killer robots’. De experts willen dat de Verenigde Naties (VN) actie ondernemen om oorlogsrobots een halt toe te roepen. Dat schrijft nu.nl

Oproep tot actie tegen ‘killer robots’

De brief, die tijdens een conferentie over kunstmatige intelligentie in Melbourne werd gepubliceerd, is onder meer ondertekend door Tesla-topman Elon Musk en ruim honderd andere bestuurders van bedrijven als DeepMind, Clearpath Robotics en de Nederlandse start-up Interactive Robotics .
Autonome robots zouden volgens de ondertekenaars een gevaar kunnen betekenen voor burgers in oorlogsgebieden. “Dodelijke autonome wapens dreigen de derde revolutie in oorlogsvoering te worden”, staat in de brief. “Als ze eenmaal zijn ontwikkeld, zullen gewapende conflicten op een grotere schaal dan ooit tevoren kunnen worden uitgevochten, en veel sneller dan mensen kunnen bevatten.”
Meer hierover op nu.nl

Reageer op dit artikel