nieuws

DSM en Auping gaan recyclebare matras ontwikkelen

Engineering

DSM-Niaga – een joint venture tussen DSM en Niaga – en Koninklijke Auping zijn een langetermijnsamenwerking aangaan om volledig recyclebare matrassen te ontwikkelen. Het doel van deze samenwerking is om een economisch interessant recyclebaar alternatief voor matrassenafval te ontwikkelen.

DSM en Auping gaan recyclebare matras ontwikkelen
(foto: DSM)

Auping is voortdurend bezig om de materiaalveiligheid en recycleerbaarheid van haar matrassen te verbeteren en was de eerste producent die een recyclesysteem in het leven riep waarbij klanten die een nieuwe matras kopen hun oude matras kunnen inleveren. DSM-Niaga is actief op het gebied van het herontwerpen van alledaagse producten zodat ze volledig recyclebaar zijn in hetzelfde product. Het eerste product dat het bedrijf ontwikkelde was tapijt, en dit leidde tot een technologie om tapijten van slechts één materiaal te maken die daardoor weer volledig recyclebaar zijn tot tapijt.

Lijmtechnologie

Auping is het eerste bedrijf buiten de tapijtsector dat gebruik zal maken van de Niaga-technologie om volledig recyclebare matrassen te ontwikkelen. Op basis van het ontwerp dat DSM-Niaga voor tapijt heeft ontwikkeld, kan een vergelijkbare lijmtechnologie worden toegepast om lagen van een oude matras van elkaar te scheiden. Hierdoor is het eenvoudiger om de verschillende materialen tijdens het recycleproces terug te winnen en daarmee de kringloop voor matrasmateriaal te sluiten.

Reageer op dit artikel