nieuws

Proef met slimme parkeersensoren Nedap

Engineering

Technologiebedrijf Nedap, bouwbedrijf Dura Vermeer en T-Mobile zijn een proef gestart met slimme parkeersensoren. Eerst start een proef van drie maanden, waarbij tien parkeerplekken in ’s Hertogenbosch zijn voorzien van slimme sensoren. Deze meten welke plekken vrij en welke plekken bezet zijn. Naast deze proef wil het consortium in vijf gemeenten een ‘field trial’ uitvoeren om de mogelijkheden van slimme parkeersensoren verder te testen.

Proef met slimme parkeersensoren Nedap

Nedap combineert met de parkeersensor zowel infrarood als magnetisch veld detectietechnologie. De sensor wordt volledig in het wegdek geïnstalleerd, waardoor deze bestand is tegen sneeuwschuivers en de risico’s op struikelgevaar beperkt. De sensor detecteert de bezetting van individuele parkeerplaatsen in real-time. De verkregen parkeerdata vanuit deze oplossing maakt slim parkeren mogelijk.

Batterijduur en stabiliteit netwerk

Tijdens het proefproject  wordt onder andere de batterijduur van de sensoren bekeken, net als het bereik en de stabiliteit van de verbinding met het netwerk. Als netwerk wordt T-Mobile’s NarrowBand IoT-netwerk gebruikt.
Het is daarmee mogelijk om hele wijken van parkeersensoren te voorzien, wat bouwbedrijf Dura Vermeer kan faciliteren.

Reageer op dit artikel