nieuws

Cloudgebaseerde marktplaats voor industrie gelanceerd

Engineering

Dassault Systèmes heeft een 3DExperience marktplaats gelanceerd. Het ‘Make’ online systeem maakt een betere samenwerking mogelijk tussen industriële bedrijven en industriële ondernemingen en dienstverleners.

Cloudgebaseerde marktplaats voor industrie gelanceerd

De cloudgebaseerde marktplaats is een nieuw handelsplatform voor transacties op het gebied van digitaal ontwerp, engineering en productie. Het heeft de ambitie om de industriële wereld op eenzelfde manier te transformeren zoals dit ook met de traditionele online consumentenmarkt is gebeurd, en zoals mobiliteitsaanbieders de transportsector hebben getransformeerd.

Mogelijkheden marktplaats

Bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe leveranciers – zoals 3D-printbedrijven – voegen specifieke componenten toe aan hun ontwerpomgeving of beheren hun ecosysteem van geselecteerde dienstverleners en interne bronnen. Daarnaast hebben ze toegang tot on-demand productie en intelligente inkoop van onderdelen. Op deze manier wordt het mogelijk samenwerkingsverbanden en algemene innovatieprocessen te stroomlijnen.

Gebruikers online marktplaats

De 3Dexperience Marktplaats heeft al erg veel gebruikers, waaronder ruim vijftig digitale fabrikanten. Zij zetten meer dan vijfhonderd machines in en gebruiken dertig miljoen componenten van zeshonderd leveranciers. Deze experts in hun vakgebied zijn in staat om ontwerp- en fabricagespecificaties iteratief toe te passen. Daarmee kunnen zij een onderdeel of product vervaardigen en risico’s en fouten in dit proces beperken.

Meer info bij Dassault systèmes

 

Reageer op dit artikel