nieuws

Platooning wordt truckmerk onafhankelijk

Engineering

Platooning ongeacht welk vrachtwagenmerk. Dat is het doel van het consortium Ensemble. In 2021 moeten de eerste combinaties op de openbare weg rijden.

Platooning wordt truckmerk onafhankelijk

Het consortium Ensemble wil in de komende drie jaar de eerste combinaties van vrachtwagens van verschillende merken op de Europese wegen hebben. Bij het consortium zijn de volgende partijen betrokken: de zes Europese vrachtwagenfabrikanten (DAF, Daimler, Iveco, MAN, Scania en Volvo group (Volvo Renault), TNO en het bedrijf Clepa, dat verantwoordelijk is voor de benodigde onderdelen.

Hoofddoel platooning

Het hoofddoel is te zorgen voor veilige platooning bij het gebruik van vrachtwagens met verschillende merken en een effectbeoordeling uit te voeren voor infrastructuur, verkeersveiligheid en doorstroming van het verkeer.

Praktijktesten

Via praktijktesten over de landsgrenzen heen zullen de gevolgen voor verkeer, infrastructuur en logistiek worden beoordeeld, terwijl relevante gegevens van veiligheidsrelevante scenario’s worden verzameld.

Het project start halverwege 2018 en duurt drie jaar. In 2021 moeten de 1e platooning combinaties op de weg verschijnen.

 

Meer artikelen over dit onderwerp:

DAF Trucks participeert in tweejarige proef met gekoppeld rijden

Daf Trucks en NXP testen nieuw platooning-systeem
Bron: Logistiek.nl

Reageer op dit artikel