nieuws

Nieuwe staalfabriek in Eemshaven

Engineering

Familiebedrijf Van Merksteijn International (VMI) uit Almelo heeft deze bij de Italiaanse onderneming Danieli de technische uitrusting voor een geïntegreerde staalfabriek besteld. De fabriek zal verrijzen in de Eemshaven.

Nieuwe staalfabriek in Eemshaven

Het doel is een moderne “Green Steelmill” te bouwen die in de wereldwijde staalmarkt de standaard moet worden op het gebied van circulariteit, duurzaamheid en innovatie.

Project Green Steelmill

Het complete project betreft het smelten van schroot tot vloeibaar staal en het uitwalsen van knuppels tot walsdraad. Van Merksteijn International heeft gekozen voor Eemshaven in Groningen waar een “green field” locatie beschikbaar is van ongeveer 50 hectare. De productiecapaciteit na de bouw van fase 1 zal rond de 900.000 ton walsdraad zijn.

Investering

Kostenplaatje? Ongeveer 260 miljoen euro. De nieuwe fabriek  zal naar verwachting directe werkgelegenheid geven aan ongeveer 300 mensen en indirect een veelvoud daarvan. De fabriek in de Eemshaven zal naar verwachting in de tweede helft van 2020 operationeel zijn.

Reageer op dit artikel