nieuws

Virtuele fabriek gelanceerd op Belgische markt

Engineering

Het advies- en ingenieursbureau Bilfinger Tebodin heeft Industrial 360° op de Belgische markt gelanceerd. In deze fotorealistische omgeving kunnen bedrijven uit de chemie-, voeding-, farma- en industriesectoren snel de impact vaststellen van een nieuwe planning, ontwerp of aanpassingen op de site.

Virtuele fabriek gelanceerd op Belgische markt
(foto: Bilfinger)

Bilfinger Tebodin, in België gevestigd in Zwijndrecht, Antwerpen, biedt Industrial 360º aan op de Belgische markt. Deze virtuele fabriek is  online toegankelijk en maakt het voor industriële spelers mogelijk om in een fotorealistische omgeving nieuwe ontwerpen of aanpassingen aan hun fabriek of installatie weer te geven. In deze virtuele omgeving kan men navigeren en gebruiksaanwijzingen, videoclips of relevante informatie toevoegen aan plaatsen op de site.

360°-camera creëert virtuele fabriek

Daarnaast creëert Industrial 360° een puntenomgeving met het oog op het mogelijk maken van concept- en basic engineering. Deze dienst is een toevoeging aan het werken in virtual reality, dat Bilfinger Tebodin al langer in België aanbiedt. Met een speciale 360°-camera en bijhorende software wordt een doorsnee fabriek in slechts twee uur gescand, wat sneller en goedkoper is dan de traditionele laserscanner. De camera combineert de 3D-omgeving met aanvullende data om alle mogelijke ontwerpen en uitvoeringen inzichtelijk weer te geven. Hierdoor kunnen ook bijvoorbeeld trainingen in een virtuele omgeving plaatsvinden in plaats van op een fysieke locatie.

Reageer op dit artikel