nieuws

Alfen gaat twee grote zonneparken aansluiten op het net

Engineering

Alfen gaat voor Solarcentury twee zonneparken aansluiten op het hoogspanningsnet.

Alfen gaat twee grote zonneparken aansluiten op het net
(foto: Alfen)

Het gaat om een 17,5 megawattpiek (MWp) zonnepark op de locatie van recyclingbedrijf Twence in Enschede en om een zonnepark van ongeveer 45 MWp. Dit zonnepark bevindt zich op de locatie van zinkfabriek Nyrstar in Budel.

Zonnepark Twence

Met meer dan 60.000 zonnepanelen over 20 hectare en met een capaciteit van 17,5 MWp, kan het nieuwste project bij Twence ongeveer 4.500 huishoudens van stroom voorzien. Het project by Nyrstar is nog groter, met meer dan 150.000 zonnepanelen over 60 hectare en een capaciteit van ongeveer 45 MWp.

Microgrids

Voor beide projecten zorgt Alfen voor de techniek, het projectmanagement, de installatie, de ingebruikname en service van de microgrids. Ook levert Alfen 2.500 kVA transformatorstations en realiseert het bedirjf de centrale netaansluiting.
Beide projecten worden dit jaar opgeleverd.

Reageer op dit artikel