nieuws

Opschaling stroomopwekkende ramen dankzij nieuwe financiering

Engineering

Physee haalt financiering op van 1,5 miljoen euro om ontwikkeling en verkoop van transparante, slimme en duurzame geveloplossingen voor gebouwen te versnellen.

Opschaling stroomopwekkende ramen dankzij nieuwe financiering
(Foto: Maarten de Lobel )

Physee, het technologiebedrijf achter de slimme stroomopwekkende ramen PowerWindow en SmartWindow, heeft 1,5 miljoen euro opgehaald met een speciaal samengesteld Clean-Tech Real Estate Consortium. Het consortium is een eenmalige combinatie van Nederlandse vastgoedleiders, Daan van der Vorm (Vorm Ontwikkeling), Coen van Oostrom (EDGE Technologies), Job Dura (Dura Vermeer Groep), Familie Van Veggel (Timeless Investments) en technologiebedrijf oprichter en professionele investeerder Dinko Valerio (CRXL).

Opschalen gepatenteerde technologieën

Het technologiebedrijf zal de investering gebruiken om de productie van haar huidige producten op te schalen en de momenteel gepatenteerde technologieën vanaf labschaal verder te ontwikkelen. Daarnaast zal de investering het bedrijf toelaten verder te gaan dan de Nederlandse bouw- en renovatiemarkt en vervolgens uit te rollen in grote Europese en overzeese steden. Doel is om de snelgroeiende gemeenschap van gebouweigenaren, ontwikkelaars en huurders die Power- en SmartWindows gebruiken uit te breiden. Om zo vanuit Nederland impact te realiseren op een van de 17 Sustainable Development Goals van de VN, “Make cities inclusive, safe, resilient and sustainable“.

Van gebouwen comfortabele zelfdenkende energiecentrales maken

Physee CEO Ferdinand Grapperhaus jr. tijdens de Smart Cities New York Conference: “Een duurzame toekomst moet eenvoudig een beter alternatief bevatten hoe we de gebouwen, waar we 90% van onze tijd doorbrengen, ontwikkelen én gebruiken. Dat we zoveel binnen zijn leidt ertoe dat gebouwen verantwoordelijk zijn voor 40% van het wereldwijde elektriciteitsverbruik. Bij Physee is het onze missie om van gebouwen comfortabele zelfdenkende energiecentrales te maken. Om dat doel na te streven, hebben we een zeer gedreven R&D-afdeling die verschillende technologieën ontwikkelt om de vastgoedsector disruptief te veranderen. Tegelijkertijd ontwikkelen we strategische partnerschappen met corporates, vastgoedontwikkelaars en portfolio-eigenaren, die bereid zijn hun hoognodige verantwoordelijkheid te nemen in de energietransitie van de gebouwde omgeving. Onze PowerWindows zullen de gevel van het gebouw met al zijn moderne elektriciteit verbruikende technologieën autonoom maken en onze SmartWindows kunnen elk oud gebouw in een goed geïsoleerd slim gebouw omzetten, klaar voor een duurzame én comfortabele toekomst. Dat is wat ons zo gepassioneerd maakt over het verbeteren van glas in gevels.”

 

Meer over de groei en filosofie achter Physee? Lees het artikel ‘Je moet het lef hebben om je product te durven veranderen’

Reageer op dit artikel