nieuws

Op zoek naar meest baanbrekende automotive innovatie

Engineering

De inschrijving voor de derde editie van de Automotive Innovation Award is weer geopend. Met een persoonlijke videoboodschap daagt juryvoorzitter Jan Peter Balkenende innovatieve partijen in de automotive sector uit om mee te doen.

Op zoek naar meest baanbrekende automotive innovatie
NXP was vorige editie één van de winnaars van de Automotive Innovation Award. Dankzij de Radarchip van NXP kunnen radarsensoren goedkoper en kleiner worden. (foto: NXP)

“Talloze Nederlandse bedrijven, organisaties en kennisinstituten werken aan ontwikkelingen die mobiliteit schoner, slimmer en efficiënter maken. Met de AIA brengen we de enorme innovatiekracht van de sector onder de aandacht en belonen we de beste ideeën”, aldus Balkenende.
Nederland speelt al jaren een belangrijke rol in de automotive industrie op onder meer technische productinnovatie, databeheer en -verwerking, duurzaamheid en serviceconcepten. Balkenende: “Om wereldwijd voorop te blijven lopen in een sector die ook voor onze economie heel belangrijk is, moeten we kennis delen, samenwerken en blijven vernieuwen. De Automotive Innovation Award is een goede stimulans. Ik nodig de innovators in de sector uit zich in te schrijven en deze mooie kans op succes en aandacht te pakken.”

Start-ups

De AIA is een tweejaarlijkse verkiezing, die in 2015 voor het eerst plaatsvond. Toen ging de award naar Moby Park. In 2017 wisten TomTom, NXP en Dutch Green Carbon te winnen. Er kan aan de verkiezing worden deelgenomen in drie categorieën: Services, Technology en Challenging Concepts. De eerste categorie is bedoeld voor innovatieve diensten gericht op (oplossingen voor) de consument en de tweede is voor technische productinnovaties. De laatste categorie is voor ideeën die nog in de ontwikkelfase zitten, een categorie die vooral interessant is voor start-ups, scholen en universiteiten.

Inschrijven

Inschrijven kan tot 1 oktober 2018 via www.automotiveinnovationaward.nl.
De Automotive Innovation Award is een initiatief vanANWB, AutomotiveNL, BOVAG, LeasePlan, RAI Vereniging en Roland Berger.

Reageer op dit artikel