nieuws

Uitbreiding mogelijkheden voor additive manufacturing en 3D-ontwerp

Engineering

HP en Siemens hebben hun langdurige samenwerking uitgebreid op het gebied van full colour 3D-printen. Dit zorgt voor nieuwe ontwerpmogelijkheden, inclusief de optie voor het printen van fullcolour onderdelen.

Uitbreiding mogelijkheden voor additive manufacturing en 3D-ontwerp

HP’s Jet Fusion 3D 300/500-serie is de eerste 3D-printoplossing voor de productie van functionele technische onderdelen in fullcolour, zwart of wit, in relatief korte tijd.
De Jet Fusion 3D 300/500-serie ondersteunt daarnaast ook verschillende formaten voor kleurbestanden, waaronder 3MF, zodat ontwerpers eenvoudig onderdelen in kleur kunnen produceren. Gebruikers die NX en Solid Edge voor HP’s Multi Jet Fusion-technologie gebruiken, hebben toegang tot 3MF-bestanden die klaar zijn voor HP’s volledige portfolio van printers, inclusief de industriële HP Jet Fusion 4200/4210 en 300/500 oplossingen.

Fullcolour 3D-printen

“Onze gebruikers kunnen nu dankzij Siemens NX en Solid Edge in combinatie met HP’s 3D-printtechnologie gebruik maken van veel nieuwe ontwerpmogelijkheden, inclusief de optie voor fullcolour onderdelen,” aldus Tony Hemmelgarn, president en CEO van Siemens PLM Software. “We delen de visie van HP dat bedrijven dankzij 3D-printen in zijn om de levenscyclus van producten opnieuw uit te vinden.”

Klanten kunnen dankzij de samenwerking snel en goedkoop prototypen en nieuwe ontwerpen produceren met voxel-toepassingen. Daarnaast creëert de samenwerking nieuwe mogelijkheden voor klanten en partners die deelnemen aan Siemens’ Additive Manufacturing Network om de adoptie van 3D-printen op industriële schaal te versnellen.

Versnellen digitale transformatie

Siemens en HP hebben de gezamenlijke doelstelling om de digitale transformatie van de productie-industrie te versnellen. Beide bedrijven bieden hiervoor verschillende mogelijkheden hiervoor te bieden, van generatief ontwerp voor productinnovatie tot 3D-printen voor industriële productie.

Reageer op dit artikel