nieuws

BASF en 3D-printbedrijf Materialise gaan nieuwe materialen ontwikkelen

Engineering

BASF gaat nauwer samenwerken met Materialise, leverancier van 3D-printtechnologieën. BASF investeert daarbij 25 miljoen dollar oftewel 21,5 miljoen euro in het Belgische bedrijf.

BASF en 3D-printbedrijf Materialise gaan nieuwe materialen ontwikkelen

BASF en Materialise werken samen om materialen en software voor 3D-printtechnologieën te optimaliseren en sneller op de markt te brengen. De focus ligt op consumentengoederen, maar ook op de auto- en luchtvaartindustrie. Dankzij deze overeenkomst kan BASF op grotere schaal materialen testen. De partners hebben de intentie om de ontwikkeling van innovatieve toepassingen en nieuwe materialen te versnellen. Er wordt gewerkt met een open business model.

Over Materialise en BASF

Materialise heeft 27 jaar ervaring in 3D-printing met diverse software oplossingen en 3D-printing services. De open en flexibele oplossingen van Materialise zorgen dat spelers actief kunnen zijn in verschillende industrieën met het bouwen van 3D-print toepassingen.
Bij BASF is het productportfolio onderverdeeld in vijf segmenten: Chemicals, Performance Products, Functional Materials & Solutions, Agricultural Solutions en Oil & Gas.

Reageer op dit artikel