nieuws

Dronetechnologiebedrijf Avular en Vanderlande werken samen aan autonoom bagageafhandelingssysteem

Engineering

Vanderlande en Rotterdam The Hague Airport hebben een innovatieproject opgestart om het bagageafhandelingsproces in Rotterdam te verbeteren. FLEET, een bagageafhandelingssysteem dat is gebaseerd op autonome-voertuigentechnologie zal worden ingezet. Om de technologie op punt te stellen zocht Vanderlande de samenwerking op met start-up van dronebesturingstechnologie Avular.

Dronetechnologiebedrijf Avular en Vanderlande werken samen aan autonoom bagageafhandelingssysteem

FLEET maakt gebruik van autonome-voertuigentechnologie waardoor geen vaste sorteersystemen meer nodig zijn. Elk voertuig vervoert één stuk bagage en bepaalt zelf de optimale route door de luchthaven heen. Verder past het systeem zich aan veranderende beveiligings- en screeningsvoorschriften aan. Een bedrijf dat helpt bij het ontwikkelen van deze nieuwe technologie is het Eindhovense Avular, bekend van hun dronetechnologie. Yuri Steinbuch van Avular: ‘Voor onze drones hebben we een navigatiesysteem ontwikkelt. Dat systeem gaan we nu ook toepassen op FLEET. Bovendien is ons systeem modulair. Het is makkelijk om sensoren toe te voegen of te verwijderen.’

 

Meer artikelen:

Avular presenteert eerste industriële drone

Smart Robotics en Vanderlande ontwikkelen samen roboticasystemen voor logistieke automatisering

Reageer op dit artikel