nieuws

Zelfrijdende conceptcar moet leiden tot nieuwe bezorgscenario’s

Engineering

Autofabrikant Renault en pakketbezorger DPDgroup zoeken samen innovatieve oplossingen om het bezorgproces in steden te verbeteren. Een van de oplossing is een zelfrijdende conceptauto genaamd Z35.2 g

Zelfrijdende conceptcar moet leiden tot nieuwe bezorgscenario’s

De Z35.2 wordt gebruikt als mobiele kluis, waardoor DPDgroup de afleverpunten vooraf  inplant en een notificatie kan sturen naar de consument. Consumenten kunnen op deze manier zelf pakketten ophalen en retourneren op een locatie in de buurt. Het voertuig wordt bij een sorteercentrum van DPDgroup aan de rand van de stad geladen en rijdt zelf naar het ontmoetingspunt in het stadscentrum. Daar neemt de bezorger het stuur over, zonder tijd te verliezen in het sorteercentrum. De bezorger kan zo meer tijd besteden aan het bezorgen van pakketten.

Nieuwe bezorgscenario’s

DPDgroup richt zich met de ontwikkeling van nieuwe innovaties en bezorgschema’s op de last mile delivery, waarmee een volledig nieuw bezorgscenario zou kunnen ontstaan, in het bijzonder in stadscentra. De last mile delivery market groeit en zal naar verwachting ook in de toekomst exponentieel groeien. Het toenemende aantal online aankopen leidt tot een verdubbeling van het aantal pakketten dat bezorgd moet worden, een totaal van 15 miljard pakketten per jaar in 2025. Het is noodzakelijk om betere en slimmere bezorgprocessen te ontwikkelen. Met de zelfrijdende auto van Renault kan een deel van de pakketten met de nodige flexibiliteit worden bezorgd.

 

Reageer op dit artikel