nieuws

Stofzuigerfabrikant Dyson stopt de ontwikkeling van eigen elektrische auto

Engineering

Dyson, de producent van zakloze stofzuigers kondigde in 2017 aan om in Singapore een fabriek te bouwen voor de productie van elektrische auto’s. Er was in het geheim al twee jaar aan gewerkt. Eind 2019 stopt Dyson echter met de ontwikkeling van een eigen elektrische auto. Het project zou commercieel niet voldoende rendabel zijn.

Stofzuigerfabrikant Dyson stopt de ontwikkeling van eigen elektrische auto
Foto: Dyson

Het plan was om in 2020 een fabriek gereed te hebben zodat in 2021 de eerste elektrische auto van de band zou kunnen rollen. Het bedrijf investeerde enkele miljarden euro’s in elektrische auto’s.  Dyson heeft al expertise in elektrische motoren en solid-state batterijen en wou deze expertise vertalen naar auto’s. Dit plan gaat echter niet langer door.

James Dyson, de uitvinder van de stofzuiger zonder stofzuigerzak waarmee Dyson zo bekend is geworden, liet weten dat het projectteam een fantastische elektrische auto heeft ontwikkeld. Ondanks een ingenieus product zou het onvoldoende zijn om een commercieel interessante variant op de markt te brengen.

 

Reageer op dit artikel