nieuws

Stofzuigerfabrikant Dyson bouwt fabriek voor elektrische auto

Engineering

Dyson, de producent van zakloze stofzuigers wil in Singapore een fabriek bouwen voor de productie van elektrische auto’s. Dat meldden Britse media.

Stofzuigerfabrikant Dyson bouwt fabriek voor elektrische auto
Foto: Dyson

De fabriek zou in 2020 gereed moeten zijn en in 2021 zou de eerste auto van de band rollen. Het bedrijf investeert enkele miljarden euro’s in elektrische auto’s. Doel is om te kunnen concurreren met merken zoals Volkswagen, Tesla en General Motors.

In het geheim

Vorig jaar maakte het bedrijf al bekend een toekomst te zien in elektrische auto’s. Zo’n anderhalf jaar geleden zouden ingenieurs al in het geheim zijn begonnen met de voorbereidingen van het project. Dyson heeft al expertise in elektrische motoren en solid-state batterijen. Deze expertise wil het bedrijf vertalen naar auto’s.

Reageer op dit artikel