nieuws

Volvo zet stappen richting veilig autonoom dankzij nieuwe ontwikkelingen artificial intelligence

Engineering

Volvo Cars en Nvidia – gespecialiseerd op het gebied van kunstmatige intelligentie ofwel Artificial Intelligence (AI) – bundelen hun krachten voor de ontwikkeling van een uiterst geavanceerde kernprocessor die geschikt is voor AI. Volvo past deze toe in de volgende generatie Volvo-modellen.

Volvo zet stappen richting veilig autonoom dankzij nieuwe ontwikkelingen artificial intelligence

Het nieuwe computerplatform profiteert van de enorme stappen die Nvidia op het gebied van AI genomen heeft en biedt Volvo de kans om eveneens grote stappen te nemen wat betreft de implementatie van innovatieve rijassistentiesystemen, energiebeheer en ‘in-car’-personalisatiemogelijkheden.

Veilig autonoom rijden

Samen met geavanceerde waarnemingsmogelijkheden van 360 graden en een monitoringsysteem voor de bestuurder, stelt de nieuwe hardware Volvo in staat om op een veilige manier volledig autonoom rijdende auto’s te introduceren.
“Een succesvolle introductie van autonoom rijden vereist een enorme hoeveelheid computerkracht en een voortdurende vooruitgang op het gebied van kunstmatige intelligentie”, aldus Håkan Samuelsson, President en CEO van Volvo Cars. “Onze nieuwe overeenkomst met Nvidia is een belangrijk stuk van die puzzel. Het helpt ons veilige zelfrijdende auto’s aan onze klanten aan te bieden.”

De overeenkomst versterkt de al langer bestaande samenwerking van Volvo Cars met Nvidia. Vorig jaar begonnen beide partijen aan de gezamenlijke ontwikkeling van geavanceerde systemen en software voor zelfrijdende auto’s.

Reageer op dit artikel