nieuws

Zonnecellen op grote schaal in infrastructuur en wegen

Engineering

Het startsein van het Interreg-project Rolling Solar is gegeven op de High Tech Campus in Eindhoven. Doel van het project is om op grote schaal zonne-elektriciteit op de openbare weginfrastructuur te gaan genereren.

Zonnecellen op grote schaal in infrastructuur en wegen

Zonnecellen zullen in de toekomst een groot deel van onze energie gaan leveren, omdat ze tegen lage kosten en met een hoge energie-efficiëntie kunnen worden geproduceerd. Echter, om stroom op te kunenn wekken, is een groot zonne-energieoppervlak nodig. Om die reden en om stroom te genereren in de buurt van de locatie waar het nodig is, is het wenselijk om zonnemodules te integreren in wegenbouwmaterialen. Het doel van het Interreg-project Rolling Solar is te zorgen voor een innovatieve integratie van dunne en flexibele zonnecelmaterialen in wegoppervlakken en geluidschermen. Daarbij moeten de kosten worden verminderd en richtlijnen opgesteld voor een veilige en duurzame integratie.

5,7 miljoen euro

Regionale industrie en bouwbedrijven, onderzoeksinstituten en publieke belanghebbenden worden in dit consortium samengebracht om zowel de regionale economie als de energietransitie te stimuleren.
Het project van driejaar, 5,7 miljoen euro, wordt mogelijk gemaakt door financiële steun van de Europese Unie via het Interreg EMR-programma, het Nederlandse ministerie van Economische Zaken en de provincies Noord-Brabant, Luik, Vlaams-Brabant en Limburg (B) .et project wordt gecoördineerd door TNO.

Reageer op dit artikel