HomeAutomatiseringFitbit synchroniseert niet meer

Fitbit synchroniseert niet meer

Wat nu als je Fitbit niet meer synchroniseert? Als je je fitness tracking app niet meer synchroniseert met Strava, dan kan dat wel een probleem zijn. De reden is misschien dat de servers van beide diensten nog niet helemaal klaar zijn en er soms onduidelijkheden bestaan over hoe deze interactie moet worden gevoerd. Informatie over hoe je dit probleem kunt oplossen vindt je hieronder.

Bluetooth staat uit

Tja, dat klinkt niet prettig. Uw Fitbit lijkt uitgevallen en weet u niet waarom? Hieronder vindt u een aantal tips om het probleem op te lossen:

  1. Probeer de Bluetooth-verbinding opnieuw te maken of reinigen vanaf de app die de Fitbit draait. Misschien is er iets beschadigd geraakt tussen beide apparaten of tussen de app en uw Fitbit zelf.
  2. Laat de app stilstaan en druk op alle toetsen in doorsnee even wit op je telefoon voor 5 seconden (of langer als nodig). Volgens sommigen kan dit ervoor zorgen dat alle data van alle apps wordt verwijderd, wat overeenkomstig punt 1 ook werkt. Als dit niet helpt, probeer dan naar “Help” in de app te gaan en daarin het probleem aan te geven.
  3. Sluit eventueel andere apps af die geactiveerd kunnen worden door de Fitbit-app (zoals WhatsApp of Facebook) totdat het probleem is opgelost.

Geen verbinding met internet

Wanneer je naar je Fitbit website gaat, krijg je een berichtje dat er een probleem is tussen jouw computer en de Fitbit-app. Hierin staat dan ook hoe je het probleem moet oplossen: “Als je de app opnieuw installeert of je computer wordt uitgeschakeld, zal het probleem vastgelopen zijn.” Maar dat doe ik niet want ik weet zeker dat de app toch wel werkt…

Je kunt ook proberen om contact te opnemen met Fitbit via hun online support form. Je vindt hiervoor onderaan in het menu van de website www.fitbit.com/nl/contact-us een link naar hun helpdesk. Daarin staan telefoonnummers en e-mailadressen beschreven.

Fitbit synchroniseert niet met Strava

Als er onduidelijkheden bestaan over hoe de synchronisatie moet worden gedaan, of als er problemen ontstaan tussen de Fitbit-app en de Strava-server, dan kan het helpen om contact op te nemen met beide partijen. Hierdoor krijg je volgens sommigen een betere bescherming tegen ondingen bij het verzenden van data.

Video: Wat doe ik als mijn Fitbit niet synchroniseert?

Wat doe ik als mijn Fitbit niet synchroniseert?

Reviews

Gerelateerde berichten