HomeCloudWijzigenGboard instellen

Gboard instellen

Gboard is een krachtige toetsenbord-applicatie die door Google ontwikkeld is voor Android-apparaten. Met Gboard kun je je toetsenbord aanpassen om het zo eenvoudig mogelijk te maken om snel en gemakkelijk op je telefoon of tablet te typen. Lees in dit artikel hoe je Gboard op maat kunt instellen!

Je instellingen wijzigen

Om Gboard in te stellen, moet je naar de Instellingen-app op je apparaat gaan. Tik vervolgens op ‘Algemeen‘ en selecteer ‘Toetsenbord‘. Vind ‘Gboard‘ in de lijst met toetsenborden en tik erop om het te selecteren. Je kunt nu door de instellingen van Gboard bladeren en wijzigen wat je wilt.

De knop ‘Google Zoeken’ toevoegen

Om de Google Zoek-knop toe te voegen aan uw toetsenbord, volgt u de onderstaande instructies:

  1. Ga naar het Instellingen-scherm van uw apparaat.
  2. Tik op ‘Taal en invoer‘.
  3. Selecteer ‘Google Zoeken‘ in het menu met invoermethodes.
  4. Plaats een vinkje naast de optie ‘Gboard toetsenbordactiveren‘.

Talen en indelingen kiezen

Wanneer u Gboard op uw apparaat installeert, kunt u kiezen welke talen en indelingen u wilt gebruiken. U kunt de taal en de toetsenbordindeling op elk moment wijzigen door naar Instellingen te gaan > Toetsenbord > Gboard.

U kunt ook een andere toetsenbordindeling gebruiken wanneer u een bepaald land of regio bezoekt. Als u bijvoorbeeld naar Duitsland reist, kunt u de Duitse toetsenbordindeling inschakelen om gemakkelijker teksten in het Duits te typen.

Ondersteunde talen vinden

Gboard ondersteunt veel talen. Als u een taal wilt toevoegen of verwijderen, gaat u naar Instellingen en tikt u op Toetsenbord en daarna op Gboard. Klik op ‘Add keyboard‘ (Voeg toetsenbord toe) en selecteer de taal die u wilt toevoegen.

Video: 5 Gboard-tips om alles uit het toetsenbord te halen

5 Gboard-tips om alles uit het toetsenbord te halen

Reviews

Gerelateerde berichten