HomeCloudGeheugengebruik Svchost.exe

Geheugengebruik Svchost.exe

Windows Management Framework 3.0 is een onmisbare tool voor veel gebruikers van Windows, maar het kan soms ook leiden tot verhoogd geheugengebruik door het proces Svchost.exe. In dit artikel zullen we dieper ingaan op wat Svchost precies doet en hoe je eventuele problemen met hoog geheugengebruik kunt oplossen.

Symptomen

Problemen met hoog geheugengebruik kunnen optreden nadat u Windows Management Framework 3.0 hebt geïnstalleerd op een computer waarop Windows 7 of Windows Server 2008 R2 draait. Dit komt omdat Svchost.exe (Host Process for Windows Services) meer geheugen gebruikt dan normaal. In sommige gevallen is het mogelijk dat dit proces meer dan 1 GB RAM in beslag neemt, wat leiden kan tot een vertraagde computerprestatie of zelfs een crash.

Oorzaak

Windows Management Framework 3.0 is een poortwachter die toegang tot het internet geeft voor Windows-gebruikers. Deze poortwachter wordt geleverd met een aantal features, waaronder de mogelijkheid om automatisch updates te downloaden en installeren. Wanneer u Windows Management Framework 3.0 op uw computer installeert, kunt u ervoor kiezen om het proces Svchost.exe in te schakelen of uit te schakelen. Dit proces maakt verbinding met de servers van Microsoft en download automatisch de benodigde updates voor Windows.

Wanneer Svchost.exe wordt ingeschakeld, zal het regelmatig contact maken met de servers van Microsoft en grote hoeveelheden data ophalen en versturen. Dit kan ervoor zorgen dat het geheugen van uw computer snel vol raakt en dat er vertraging optreedt bij het starten of afsluiten van programma’s of bij het surfen op het internet.

Video: Fix svchost.exe High Memory & High CPU Usage on Windows 10 | Remove Svchost.exe Virus

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten