HomeIoTGoogle HomeHoe Google Home instellen op een Samsung TV

Hoe Google Home instellen op een Samsung TV

Welkom bij onze blogpost over het instellen van Google Home op een Samsung TV! Ben je klaar om je televisie te transformeren in een slim apparaat dat kan reageren op jouw stemcommando’s? Met de juiste stappen en een beetje technologie, kun je binnenkort genieten van handenvrij entertainment en nog veel meer. Dus pak je afstandsbediening erbij en laten we aan de slag gaan met het instellen van Google Home op jouw Samsung TV!

Stap 1: Maak een Samsung account aan

Voordat je Google Home kunt instellen op je Samsung TV, moet je eerst een Samsung account aanmaken. Dit is nodig om verbinding te maken met de SmartThings app en toegang te krijgen tot alle slimme functies van je televisie.

Het aanmaken van een Samsung account is eenvoudig en kost slechts een paar minuten. Ga naar de website van Samsung en klik op de optie “Account aanmaken” of iets vergelijkbaars. Je wordt gevraagd om wat persoonlijke gegevens in te vullen, zoals je naam, e-mailadres en wachtwoord.

Zorg ervoor dat je een sterk wachtwoord kiest om de veiligheid van je account te waarborgen. Nadat je alle benodigde informatie hebt ingevuld, kun je doorgaan met het maken van jouw Samsung account.

Eenmaal geregistreerd, ontvangt u mogelijk een verificatiemail om uw account te activeren. Volg gewoon de instructies in de e-mail om dit te doen en voilà! Je bent nu officieel trotse eigenaar van een gloednieuw Samsung-account.

Met jouw nieuwe Samsung-account kun jij volop genieten van allerlei handige functies die beschikbaar zijn voor jouw smart TV. Maar we zijn er nog niet – nu moeten we onze SmartThings-app instellen met behulp van ons nieuwe account! Laten we dus snel doorgaan naar stap 2!

NB: Zorg ervoor dat u uw gebruikersnaam en wachtwoord goed onthoudt of ergens veilig bewaart voor toekomstige referentie.

Stap 2: Verbinding maken met SmartThings app

Nu je een Samsung account hebt aangemaakt, is het tijd om verbinding te maken met de SmartThings app. Met deze app kun je al je slimme apparaten zoals je Samsung TV bedienen en integreren met andere smart home apparaten.

Begin door de SmartThings app te downloaden op je smartphone of tablet. Open vervolgens de app en log in met je Samsung accountgegevens. Zorg ervoor dat zowel je Google Home als je smart TV zijn ingeschakeld en verbonden met hetzelfde wifi-netwerk.

Eenmaal ingelogd, tik op het “+” pictogram om een nieuw apparaat toe te voegen. Selecteer “Smart Things” uit de lijst van beschikbare apparaten.

De volgende stap is om toegang te geven tot de nodige machtigingen voor de SmartThings app. Dit stelt de app in staat om communicatie mogelijk te maken tussen Google Home en je TV.

Zodra alle machtigingen zijn ingesteld, zal de SmartThings-app automatisch beginnen met zoeken naar compatibele apparaten in jouw thuisnetwerk. Selecteer jouw Samsung TV uit de lijst van gevonden apparaten.

Nadat het koppelen is voltooid, wordt jouw Samsung TV nu weergegeven in de lijst van gekoppelde apparaten binnenin de SmartThings-app. Je kunt nu spraakopdrachten gebruiken via Google Home om verschillende functies van jouw tv aan te sturen, zoals het veranderen van kanalen, het aanpassen van volume en zelfs het afspelen van specifieke shows of films via apps zoals Netflix of YouTube!

Stap 3: SmartThings instellen met uw Google Home app

Nu u uw Samsung TV hebt ingesteld met een Samsung-account en de SmartThings-app, is het tijd om deze te koppelen aan uw Google Home. Volg gewoon stap 3 en geniet van de naadloze integratie van uw slimme apparaten.

Met de SmartThings-app kunt u eenvoudig verbinding maken met andere smart home-apparaten, zoals lampen, thermostaten en beveiligingssystemen. U kunt ook scènes maken die meerdere apparaten tegelijk bedienen. Met slechts één spraakopdracht aan uw Google Home kunt u bijvoorbeeld zeggen: “Hey Google, turn on movie night” en alle relevante apparaten worden ingeschakeld voor een gezellige filmavond.

Om SmartThings in te stellen met uw Google Home app, opent u eerst de app op uw telefoon of tablet. Tik vervolgens op het menu-icoon in de linkerbovenhoek en selecteer ‘Instellingen‘. Kies ‘Apparaatinstellingen‘ en tik op ‘Toevoegen‘, gevolgd door ‘Smartapparaat toevoegen‘.

Zoek naar SmartThings in de lijst met beschikbare apps en log in met dezelfde Samsung-account die u hebt gebruikt om de app te installeren. Nadat u bent ingelogd, zal er een lijst verschijnen van al uw gekoppelde smart home-apparaten.

Selecteer nu welke apparaten u wilt toevoegen aan uw Google Home-assistentie. Zodra ze zijn geselecteerd, wordt er gevraagd om toestemming voor het delen van informatie tussen SmartThings en Google Home.

Na het voltooien van dit proces zijn al uw geselecteerde smart home-apparaten gekoppeld aan uw Google Home.

Video: How to Connect Samsung TV to Google Home Hub via WiFi Network*

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten