HomeIoTGoogle HomeHoe schakel ik Google 'Now on Tap' in of uit op een...

Hoe schakel ik Google ‘Now on Tap’ in of uit op een Android-apparaat.

Welkom bij onze blogpost over hoe je Google ‘Now on Tap‘ kunt in- of uitschakelen op een Android-apparaat! Als je ooit hebt gewenst dat je snel en gemakkelijk informatie kon vinden zonder van app naar app te schakelen, dan is deze functie iets voor jou. Met ‘Now on Tap‘ kun je meerdere applicaties doorzoeken met slechts één tik op het scherm. In dit artikel laten we zien hoe je deze handige functie kunt inschakelen of uitschakelen, zowel op standaard Android als op aangepaste ROM’s. Laten we beginnen!

Doorzoek meerdere applicaties met één knop

Met ‘Now on Tap‘ hoef je niet langer van de ene app naar de andere te schakelen om informatie te vinden. Met slechts één tik kun je meerdere applicaties doorzoeken en direct relevante resultaten krijgen. Stel je voor dat je een bericht aan het lezen bent in je favoriete nieuwsapp, en er wordt verwezen naar een bepaald woord waarvan je meer wilt weten. In plaats van de app te verlaten, kun je simpelweg op het scherm tikken en inschakelen.

Zodra die actief is, zal Google automatisch relevante informatie geven over het geselecteerde woord of onderwerp. Dit kan variëren van definities, synoniemen en vertalingen tot gerelateerde artikelen en zelfs aankoopmogelijkheden. Het beste is dat deze functie naadloos integreert met verschillende apps zonder dat ze apart hoeven te worden geopend.

Om gebruik te maken van ‘Now on Tap‘, hoef je alleen maar lang op de startknop van je Android-apparaat te drukken terwijl een app geopend is. Een klein venster zal verschijnen met relevante informatie over wat er momenteel op het scherm staat. Je kunt vervolgens scrollen om meer resultaten te zien of tikken om dieper in een specifiek resultaat te duiken.

Dit maakt multitasking nog eenvoudiger dan ooit!

Hoe Google ‘Now on Tap‘ normaal aan/uitzetten

Google ‘Now on Tap‘ is een handige functie die beschikbaar is op Android-apparaten. Hiermee kun je snel relevante informatie krijgen over wat er op het scherm van je telefoon wordt weergegeven. Deze functie kan erg handig zijn als je bijvoorbeeld meer wilt weten over een bepaald woord, persoon of locatie.

Het in- of uitschakelen van de Google-functie is gelukkig heel eenvoudig. Volg gewoon deze stappen:

  1. Ga naar de Instellingen van je Android-apparaat.
  2. Scrol omlaag en tik op ‘Taal en invoer‘.
  3. Zoek naar de optie ‘Now on Tap‘ en tik erop.
  4. Schakel nu de schuifknop in naast ‘Now on Tap‘.

En dat is alles! Je hebt zojuist succesvol de Google-functie ingeschakeld op je Android-apparaat.

Als je deze functie liever uitschakelt, volg dan dezelfde stappen tot aan stap 4, maar zorg ervoor dat de schuifknop naast ‘Google Now on Tap‘ uitgeschakeld staat.

Dit was een korte handleiding om Google’s handige-functie in of uit te schakelen op jouw Android-apparaat. Probeer het zelf eens uit en ontdek hoe gemakkelijk het is om snel toegang te krijgen tot nuttige informatie met slechts één tik!

Hoe ‘Now on Tap‘ in te schakelen/uit te schakelen in aangepaste ROM’s

Als je een Android-apparaat hebt met een aangepaste ROM, zoals LineageOS of Paranoid Android, kun je mogelijk de functie Google ‘Now on Tap‘ niet vinden in de instellingen. Maar maak je geen zorgen, er is nog steeds een manier om deze handige functie in- of uit te schakelen.

Om ‘Now on Tap‘ in te schakelen, moet je mogelijk eerst naar de ontwikkelaarsopties gaan. Ga naar Instellingen en zoek het gedeelte Over telefoon. Hier tik je herhaaldelijk op Build-nummer totdat je de melding krijgt dat de ontwikkelaarsopties zijn ingeschakeld.

Ga nu terug naar het hoofdmenu Instellingen en selecteer Ontwikkelaarsopties. Zoek hier naar de optie Now on Tap (of gelijkaardig) en zet deze aan als hij uitgeschakeld is. Dit zou ‘Now on Tap‘ moeten activeren.

Als je ‘Now on Tap‘ wilt uitschakelen, volg dan dezelfde stappen om naar Ontwikkelaarsopties te gaan en zoek vervolgens naar Now on Tap (of gelijkaardig). Schuif eenvoudigweg de knop van Aan naar Uit om deze functie uit te schakelen.

Het kan zijn dat sommige aangepaste ROM’s verschillende benamingen of locaties hebben voor deze optie, maar over het algemeen zou dit proces vergelijkbaar moeten zijn.

Video: Three ways to use Google Now on Tap

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten