HomeAutomatiseringMicrosoftGrafiek in Word in 4 stappen

Grafiek in Word in 4 stappen

Word is een krachtig en gemakkelijk te gebruiken programma voor het maken en beheren van documenten. Als je grafieken wilt inzetten in je documenten, dan is het van belang dat je hiervanuit kunt groeien tot een goede basis. In dit artikel worden stappen aangegeven om een goede grafiek in Word te produceren.

Grafiek in Word beginnen

 1. Klik op het icoon van de grafiek in Word.
 2. Klik op het menu Options en kies dan het menu Privacy.
 3. Voeg een nieuwe persoonlijke werkgroep aan of ga naar de pagina Gebruikersnaam & wachtwoord om je gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen.
 4. Ga naar de pagina Algemene tabbladen, selecteer Gratis diagrammen en klik op Verzenden.

Soort grafiek selecteren

 1. Ga naar de pagina “Grafieken in Word” en selecteer de grafiek die je wilt tonen.
 2. Klik op “Toetsenbord“.
 3. Klik op het puntje van de grafiek die je wilt verplaatsen of verwijderen.
 4. Kunstig aangeven: gebruik rechtsboven of linksonder om de horizontale beschikbaarheid te bepalen, en klik dan weer op het puntje van de grafiek om hem of haar weg te zetten.

Grafiek naar wens aanpassen

 1. Gebruik een gratis grafische software om je wensen in te draaien. Zoek naar programma’s die bij je passen en kies deze uit.
 2. Plaats je grafiek in een document of website en maak eventueel een link naar je website of document toe op Facebook of Google+.
 3. Druk op “Ctrl-A” om alle pagina’s van jouw document met je grafiek te vergroten. Zo kan iedereen je grafiek bekeken.
 4. Ga naar het menu “Algemene opties” en druk dan op “Grafische Formulier“. Klik vervolgens op “Toevoeging aan pagina“. Type in de URL van je document of website waarop je grafiek geplaatst is, klik op verzenden en geniet van jouw uitwerking!

Een SmartArt-afbeeldingen maken

1. Ga naar de pagina “SmartArt-afbeeldingen maken” op het blog van Microsoft en klik op de knop “Nieuwe afbeelding toevoegen“.

2. Voer alle noodzakelijke gegevens in om een nieuwe SmartArt-afbeelding te maken. Allereerst moet je de naam van de afbeelding invoeren, daarna moet je naar het gedeelte ‘Afbeeldingdetails‘ kijken en vervolgens moet je op ‘Opmaakscherm‘ klikken om het opmaakscherm zoals je hem wilt zien.

3. Vul alle relevante informatie in om de afbeelding zo goed mogelijk te bewerken. Na het invullen van het formulier kan je de afbeelding bekijken door op ‘ Preview ‘ te klikken of door het formulier in te vullen en dan door op ‘Publiceren ‘.

4. Het resultaat kan worden getoond in de rubriek ‘Publicaties‘.

Video: MS Word grafieken

Reviews

Gerelateerde berichten