HomeFilmsHierom moet je een speciale bril dragen om 3D-films te bekijken

Hierom moet je een speciale bril dragen om 3D-films te bekijken

3D-films zijn nu eenmaal iets speciaals. Je moet ervoor zorgen dat je een speciale bril draagt om deze films goed te bekijken. Heb je die nog niet? Dan is dit artikel hartstikke nuttig! In dit artikel vind je tips over welke brillen het best passen voor 3D-films en welke 3D-tvoplossingen er beschikbaar zijn.

Geschikte 3D televisie en 3D bril

Het is mogelijk om 3D-films te bekijken met een normale televisie of 3D-bril. De meeste films kunnen wel doorgezonden worden, maar sommige films zijn speciaal gemaakt voor 3D-viewing. Je moet dan een speciale bril dragen om die films te kunnen bekijken. Er zijn verschillende soorten 3D-brillen en er zijn ook verschillende soorten televisies die geschikt zijn voor 3D-bekeken films.

Als je nog niet weet waar je moet beginnen met het bekijken van 3D-films, dan kan ik je vertellen dat het beste is om ze als eerste in eigen huis te bekijken. Dat is omdat de film op BluRay oftewel betere beeldkwaliteit heeft dan wanneer hij uitgezonden wordt op 2Dkanaal.

3D beeldbron en bijbehorende apparatuur

De beeldbron is een apparaat dat je nodig hebt om 3D-films te bekijken. Er zijn diverse types beeldbronnen, zoals via internet of met behulp van een televisie. Vaak kun je films ook op afstand bekijken door de beeldbron in het apparaat te plaatsen op een scherm.

Bijbehorende apparatuur is vaak nodig om films af te spelen of te bekijken. Soms is er een speciale bril nodig die je kan aankopen bij een filmzaak of online.

Zo werkt een 3D-bril

Een 3D-bril is een speciaal instrument dat je nodig hebt om 3D-films te bekijken. Je ziet dan films op een heel andere manier: ze worden levendiger en indrukwekkender. Dit komt door het feit dat je de spelers direct in realiteit kunt zien. Een 3D-bril is dus erg handig als je er graag naar wilt kijken! Welke soort bril moet ik dragen?

Er zijn verschillende soorten 3D-brillen, maar de meeste mensen gebruiken typeglazers. Deze glazen zijn gemaakt van materialen die in verband worden gebracht met het beeldvorming in uw ogen. Door te kiezen voor een typeglazer, weet je precies wat voor effect je wil bereiken.

3D op je televisie

Ook wanneer je 3D-films kijkt, moet je een speciaal bril dragen om optimaal te kunnen zien. Deze bril verwijderd de twee normale beeldelementen en maakt dus een berg/dal-effect mogelijk. Hierdoor zien de personages in het filmpje niet alleen vlak, maar ook hol en dun. Dit effect is veroorzaakt doordat er lichtjes over het 3D-scherm verspreid worden die tot halverwege de breedte van het scherm afknipperen.

Video: Waarom heb je een bril nodig bij een 3D-film?

Waarom heb je een bril nodig bij een 3D-film?

Reviews

Gerelateerde berichten