HomeSocial MediaHoe beheer je push notificaties?

Hoe beheer je push notificaties?

Push notificaties zijn een handige manier om je klanten up-to-date te houden over aanbiedingen, nieuwe producten en meer. In deze artikel lees je hoe je push notificaties kunt instellen en hoe je de verschillende meldingen beheert, zodat je een gepersonaliseerde ervaring biedt aan jouw klanten.

Vanwaar de term ‘push’ notificaties

Een pushbericht is een bericht dat naar je apparaat wordt gestuurd, zonder dat je erom hebt gevraagd. Deze meldingen kunnen erg handig zijn, maar ze kunnen ook heel vervelend zijn als ze niet goed beheerd worden.

De term ‘push’ notificaties komt van het Engelse woord ‘to push’ wat staat voor ‘duwen’. Dit houdt in dat de servers van de app of website waar je push notificaties van ontvangt, daadwerkelijk het berichtje naar je toestel duwt. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld SMS-berichten of WhatsApp-berichten die je pas ontvangt als je apparaat aan staat en er een verbinding is met het internet.

Wanneer worden push berichten geactiveerd

Wanneer een app gebruik maakt van push notificaties, worden deze automatisch geactiveerd zodra een bericht binnenkomt. Dit kan handig zijn, omdat je dan direct op de hoogte bent van nieuwe berichten, maar het kan ook vervelend zijn als je constant gestoord wordt door meldingen. Gelukkig kun je de meldingen eenvoudig beheren, zodat je alleen de push notificaties ontvangt die jij wilt ontvangen.

Drie verschillende variaties van push notifications

Push notificaties zijn korte berichtjes die automatisch op je scherm verschijnen, zodra er een update is van een app of website waarvan je bent ingelogd. Ze herinneren je eraan om iets te doen of geven je snel toegang tot nieuwe informatie.

Er zijn drie verschillende variaties van push notificaties:

  1. Berichtennotificaties
  2. Meldingen over activiteiten
  3. Notificaties van updates

Instellen van de push notificaties

Push notificaties zijn meldingen die je op je apparaat ontvangt wanneer er iets interessants gebeurt in de app of op het web. Je kunt ze inschakelen of uitzetten voor individuele apps. Als je ze voor alle apps wilt uitzetten, ga dan naar Instellingen > Notificaties en schakel ‘Alle apps’ uit.

Het berichtencentrum

In het berichtencentrum van je telefoon kun je push notificaties beheren. Push notificaties zijn meldingen die automatisch worden verstuurd naar je telefoon wanneer er iets gebeurt, bijvoorbeeld wanneer er een nieuw bericht is of wanneer er een belangrijke update beschikbaar is. Je kunt deze meldingen uitzetten of aanpassen, zodat je alleen de meldingen ontvangt die jij wilt ontvangen.

Video: Push notificaties, effectief of irritant? – Smart Lab #46

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten