HomeAutomatiseringHoe een Hackintosh bouwen

Hoe een Hackintosh bouwen

In dit artikel leer je hoe je een Hackintosh bouwt, een computer die op macOS draait maar niet door Apple is gemaakt. Je hebt hiervoor wel wat technische kennis nodig.

De hardware

Als je van plan bent een Hackintosh te bouwen, moet je eerst weten welke hardware je nodig hebt. Allereerst heb je een moederbord en processor nodig die kunnen werken met OS X. Er zijn verschillende processors en moederborden die geschikt zijn, dus je hebt wat ruime keuze. Kies vervolgens een grafische kaart die de meeste OS X-applicaties ondersteunt. Nvidia en ATI zijn beide goede keuzes.

Vervolgens heb je geheugen (RAM) en harde schijven / SSD’s nodig om al je applicaties op te slaan en te draaien. Er zijn geen vereisten voor specifieke types geheugen of opslag, maar houd er rekening mee dat sommige hardware niet compatibel is met OS X. Bepaalde WiFi-kaarten, bijvoorbeeld, werken niet goed met Apple’s besturingssysteem. Controleer dus altijd of de hardware die je wilt gebruiken wel compatibel is voordat je aankoopt!

Windows gebruiken om het MacOS-installatieprogramma te maken

De basisprincipes van Hackintosh zijn niet veel anders dan een gewone pc, maar je hebt wel specifieke hardware nodig om macOS te kunnen draaien.

Om te beginnen heb je een USB-stick met minimum 8 GB opslagruimte nodig. Als je deze nog niet hebt, kun je er een aanschaffen of een lege harde schijf gebruiken. Voor de laatste optie heb je wel een externe harde schijfkast nodig.

Download vervolgens het macOS-installatieprogramma vanuit de Mac App Store. Als je geen Mac bezit, kun je ook macOS Catalina of Mojave downloaden via de officiële Apple-website. Zorg ervoor dat je de juiste versie download voor jouw computer, want anders werkt het installatieprogramma misschien niet goed.

BIOS installatie

Wanneer je een Hackintosh wilt bouwen, moet je eerst de BIOS van je computer instellen. Dit is een belangrijk proces, omdat het ervoor zorgt dat alle hardware goed werkt met de software die je gaat gebruiken. In dit artikel lees je hoe je de BIOS van je Hackintosh kunt instellen.

De meeste moderne moederborden hebben een UEFI-bios, maar sommige oudere modellen gebruiken nog een legacy bios. Het is belangrijk om te weten welk bios jouw moederbord heeft, want het instellen ervan is anders. Oudere bios’en zijn vaak makkelijker te hacken dan UEFI-bios’en, maar ze bieden minder mogelijkheden. Als je een UEFI-bios hebt, moet je er rekening mee houden dat sommige opties misschien niet beschikbaar zijn of anders werken dan verwacht.

MacOS instellen

MacOS is het besturingssysteem van Apple en is alleen beschikbaar op Mac-computers. Hackintosh’s zijn pc’s die MacOS draaien, ondanks dat ze geen Apple-hardware bevatten.

Om MacOS te kunnen installeren, heb je eerst een USB-stick met de installer van MacOS moet maken. Dit doe je door de volgende stappen te volgen:

  1. Download het MacOS-installatieprogramma vanuit de App Store
  2. Sluit een USB-stick aan op je computer
  3. Open Disk Utility en formateer de USB-stick als ‘Mac OS Extended (Journaled)
  4. Klik met de rechtermuisknop op het installatieprogramma dat je net hebt gedownload en selecteer ‘USB-stick maken
  5. Selecteer de USB-stick in disk utility en klik op ‘Restore
  6. Selecteer het installatieprogramma als bron en klik op ‘Restore
  7. Wacht tot het proces klaar is en start de computer opnieuw op.

Video: How to Build a Hackintosh – Step-by-Step Guide (Install MacOS Big Sur on PC)

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten