nieuws

Helft medewerkers heeft nog nooit een ontruiming geoefend

HSE

Volgens een onderzoek van Manutan, leverancier van kantoor- magazijn en werkplaatsartikelen blijkt dat bijna de helft van de werknemers nog nooit een ontruiming heeft geoefend. Ongeveer 32 procent van de ondervraagde werknemers weet niet of er wel een ontruimingsplan is op hun werkvloer of weet zelfs zeker dat het er niet is.

Helft medewerkers heeft nog nooit een ontruiming geoefend
Helft medewerkers heeft nog nooit een ontruiming geoefend (foto: Manutan)

Uit hetzelfde onderzoek onder duizend werkzame Nederlanders blijkt dat een derde niet weet wie de bhv’ers zijn of waar de EHBO-koffer ligt. De brandblusser weten iets meer mensen te vinden, maar 30 procent van de ondervraagden zal ernaar moeten zoeken. Specifieke veiligheidsvoorschriften, zoals bijvoorbeeld het dragen van de juiste bescherming, worden wel goed nageleefd. Bijna alle ondervraagden houden zich altijd of meestal aan de voorschriften.

Reageer op dit artikel