nieuws

Nieuwe normcommissie voor keramische vezels

HSE

NEN richt een nieuwe normcommissie ‘Keramische vezels’ op. Deze commissie gaat een norm maken die een methode beschrijft voor inventarisatie en analyse van keramische vezels.

Nieuwe normcommissie voor keramische vezels
(foto: NEN)

Keramische vezels worden gebruikt voor thermische isolatie in ovens in de industrie. In de norm worden de volgende onderwerpen beschreven: methode (identificatie); categorisatie (afmeting, soort stof, diameter); bepaling blootstelling tijdens productie, transport en verwijdering.
Daarbij worden bestaande normen en interne protocollen van bijvoorbeeld laboratoria als uitgangspunt genomen. Het normontwikkeltraject gaat naar verwachting twee jaar duren. Het normontwerp wordt vermoedelijk in augustus 2018 en de definitieve norm in februari 2019 gepubliceerd.

Deelname aan normcommissie
Onder andere diverse partijen uit de industrie, laboratoria en adviesbureaus gaven tijdens een bijeenkomst in het voorjaar aan te willen deelnemen aan deze normcommissie. NEN nodigt ook andere geïnteresseerde partijen uit om deel te nemen aan de normcommissie ‘Keramische vezels’. De deelnemende partijen financieren samen de begeleiding van het normtraject door NEN. Dat betekent dat er kosten zijn verbonden aan deelname aan de normcommissie.
Het is ook mogelijk u aan te melden als geïnteresseerde. Met een klein bedrag sponsort de geïnteresseerde dan de normontwikkeling en blijft op de hoogte van de ontwikkelingen, zonder deel te nemen aan de normcommissie.
Meer informatie op nen.nl

Reageer op dit artikel