nieuws

Hoe bescherm je bedrijfsprocessen tegen een cyberaanval?

HSE

Er is een sterk groeiende behoefte aan gekwalificeerd personeel op het gebied van cybersecurity binnen de industriële en installatiesectoren. Uitval van primaire bedrijfsprocessen kost geld en kan gevaarlijke situaties opleveren. NEN geeft in september een training ‘IEC 62443: Cyber security voor Industrial Automation and Control Systems’. Om de deskundigheid op het gebied van de IEC 62443-normenreeks te testen kan de training worden afgesloten met een examen.

Hoe bescherm je bedrijfsprocessen tegen een cyberaanval?

Eindgebruikers en toeleveranciers binnen industriële proces- en productieomgevingen kunnen hiermee aantonen dat zij over de nodige expertise beschikken om in een IACS-omgeving een beleid op te zetten en te implementeren in overeenstemming met IEC 62443 en Europese regelgeving.

Examencertificaat

De IEC 62443-normenreeks is een wereldwijd geaccepteerde standaard om cybersecurity in te regelen. De normenreeks biedt praktische handvatten voor het opzetten van een effectief cybersecurity beleid voor industriële proces- en productieomgevingen. De training biedt NEN aan in samenwerking met Hudson Cybertec. Na het afronden van het examen is de deelnemer aantoonbaar een ‘IEC 62443 security professional’ die de kennis heeft om in een industriële automatiseringsomgeving een protocol op te zetten en te implementeren in overeenstemming met IEC 62443 en Europese regelgeving.

Programma

Onder andere deze onderwerpen komen tijdens de training aan bod:
– de inhoud van de belangrijkste delen van de IEC 62443-reeks;
– hoe cyberaanvallen plaatsvinden;
– hoe verschillende hackingtools werken;
– het opzetten van securityprogramma met de IEC 62443 Cyber Security normenreeks voor IACS;
– het analyseren en adresseren van risico’s;
– het monitoren en verbeteren van cyber security management;
– het design en de validatie van veilige systemen;
– relevante (Europese) wetgeving

Examen

Het examen kan ieder kwartaal worden afgelegd bij NEN in Delft. Het wordt onder toezicht afgenomen.

Reageer op dit artikel