nieuws

Voestalpine Railpro onderzoekt hergebruik warmte uit freesfabriek

HSE

Voestalpine Railpro gaat onderzoeken of de restwarmte van de freesfabriek op haar terrein in Hilversum kan worden hergebruikt voor de verwarming van de kantoren. De spoorleverancier zet al enige jaren stappen om de CO2-footprint te verlagen. Door de inspanningen ontving het bedrijf onlangs een certificaat voor niveau 5 van de CO2-Prestatieladder, de hoogste trede op de ladder.

Voestalpine Railpro onderzoekt hergebruik warmte uit freesfabriek

Eric Brink, teamleider kwaliteitsborging producten en duurzaamheidscoördinator bij Voestalpine Railpro liet aan SpoorPro, het vakblad voor de spoorsector, weten dat er diverse maatregelen zijn genomen om niveau 5 te behalen, en de CO2-emissie te reduceren. Zo zijn er bijvoorbeeld snelloopdeuren geïnstalleerd in het magazijn die ervoor zorgen dat er tijdens de bedrijfsuren niet te veel warmte verloren gaat en energie wordt bespaard. Een andere aanpassing betreft het vervangen van één centrale, grote verwarmingsketel. Deze ketel stond bij warmtevraag altijd vol aan. Deze is vervangen door drie kleinere ketels die trapsgewijs inschakelen, afhankelijk van de vraag.

Restwarmte

Voestalpine Railpro maakt eens per kwartaal haar CO2-inventarisatie om zo een betere beheersbaarheid op haar CO2-reductie te krijgen. Nu onderzoekt het bedrijf of de restwarmte van de freesfabriek ook kan worden hergebruikt voor de verwarming van kantoren. Het bedrijf heeft haar CO2-footprint al goed op orde, maar ziet nog meer verbetermogelijkheden.

Reageer op dit artikel