nieuws

Gazelle krijgt de meest duurzame fietsfabriek van Nederland

HSE

Gazelle krijgt de meest duurzame fietsfabriek van Nederland. Op het dak van de fabriek in Dieren worden vanaf volgend jaar 6.000 zonnepanelen geïnstalleerd. Huishoudens in de omgeving kunnen profiteren van de groene stroom die Gazelle opwekt.

Gazelle krijgt de meest duurzame fietsfabriek van Nederland
(foto: Peter Venema)

“Onze fabriek heeft een oppervlak van 20.000 vierkante meter. Ruimte genoeg dus om zonnepanelen te plaatsen. Huishoudens hebben niet altijd een dak dat daarvoor geschikt is, terwijl steeds meer mensen wel geïnteresseerd zijn. Met dit project hebben mensen in Dieren en omstreken wél groene stroom en profiteren zij van de voordelen, zonder dat ze zelf ook maar één paneel op het dak hebben”, zegt algemeen directeur Huub Lamers van Koninklijke Gazelle.

Ambassadeurs van duurzaam

Huishoudens die meedraaien in het project investeren in de zonnepanelen en profiteren van de vrijstelling van energiebelasting. Bij storingen en schade dragen huishoudens geen risico; Gazelle neemt de onderhoudskosten voor haar rekening. Gedurende vijftien jaar genieten de huishoudens in het postcodegebied van de voordelen van groene stroom. Uit berekeningen blijkt dat gezinnen bij afname van zonnestroom gemiddeld 300 euro per jaar op de energiekosten besparen.

Reageer op dit artikel