nieuws

Jongeren in de metaal drie keer vaker een ongeluk

HSE

In vergelijking met andere werknemers in de metaal hebben jongeren drie keer zo vaak een ongeluk. Het is daarom van belangrijk dat jongeren in een metaalopleiding meteen leren gezond en veilig te werken. De Inspectie SZW heeft daarom de E-publicatie ‘Gezond en veilig leren werken in de metaal’ gelanceerd.

Jongeren in de metaal drie keer vaker een ongeluk

Met de e-publicatie informeert de Inspectie SZW leerbedrijven en scholen over de wet- en regelgeving voor gezond en veilig leren werken van jongeren in opleiding in de metaal. Leerbedrijven en scholen staan samen aan de lat om goede afspraken te maken over hoe de jongeren die zij opleiden, gezond en veilig kunnen werken.

Die afspraken moeten niet alleen over het vak gaan, maar ook over hoe je het vak op een gezonde en veilige manier aanleert. Wat zijn eigenlijk de regels vanuit de Arbowet? En wie is waarvoor verantwoordelijk? Wat moet de werkgever doen en waar moeten werknemers op letten?

Meer hierover op de website van SZW

De poster ‘Gezond en veilig leren werken in de metaal’ is hier te downloaden.

 

Reageer op dit artikel