nieuws

Met kunstmatige intelligentie kennis borgen

HSE

Nieuwe technologieën en ontwikkelingen volgen elkaar snel op. Ze vergen vaak nieuwe inzichten en vaardigheden. Belangrijk daarbij is om steeds bij te blijven en kennis te borgen. Nieuwe technologieën kunnen ook bijdragen aan het borgen van kennis. Een voorbeeld hiervan is de digitale leeromgeving SAM.

Met kunstmatige intelligentie kennis borgen

Digitale leeromgeving Sam Safety legt de focus op veilig werken in de industrie. Het digitale platform werkt met interactieve trainingen van tien minuten, die elke werknemer op een device kan volgen. Geen gortdroge theorie, maar interactieve sessies over concrete zaken waarmee hij op dát moment te maken heeft. De leeromgeving maakt gebruik van kunstmatige intelligentie ,  onder andere door de toepassing van adaptieve technologie door vragen continu gevarieerd te stellen en het meten van retentiewaarde. Er wordt gemeten welke kennis blijft hangen, voor hoe lang en wanneer bijscholing nodig is. Op die manier wordt kennis veel beter geborgd dan voorheen.

SAM in de praktijk

Boskalis Subsea Services specialist in inspectie, reparaties en onderhoud (inspection, repair and maintenance (IRM)) aan offshore installaties, kades en vaartuigen maakt gebruik van het online platform. Het bedrijf zet het platform in om de kennis en het veiligheidsbewustzijn van zijn medewerkers te onderhouden. Ook de ovenbouwers van Gouda Vuurvast Services trainen met SAM. “Mijn vakmensen zorgen voor vuurvaste bekledingen in besloten ruimtes met gevaarlijke en fysiek belastende omstandigheden. Het is daarom belangrijk dat hun veiligheidscompetenties up-to-date zijn,” vertelt directeur Arie van Vliet.
SAM heeft trainingen ontwikkeld die aansluiten bij de dagelijkse werkzaamheden van het bedrijf. “Dit is een pluspunt. We hebben trainingen gekozen en speciaal laten maken die voor onze mensen van belang zijn. Bijvoorbeeld de training fysieke belasting.”

SAM is een initiatief van TNO, Malmberg en iTanks.

 

 

 

 

Reageer op dit artikel