nieuws

Bierbrouwer Grolsch maakt krat van plastic consumentenafval

HSE

Bierbrouwer Grolsch introduceert een nieuw krat voor haar pilsmerk Kornuit. Het krat is volledig gemaakt van plastic consumentenafval. De brouwer brengt hiermee als eerste ter wereld een krat op de markt vervaardigd van 100% gerecycled consumentenplastic.

Bierbrouwer Grolsch maakt krat van plastic consumentenafval

Dagelijks gooit ieder van ons plastic consumentenafval weg. Het Kornuit krat is volledig van dít afval gemaakt. Het plastic consumentenafval wordt ingezameld, gesorteerd, gescheiden en vermalen. De lichte kunststoffen zoals polypropeen en polyetheen worden gedroogd, verzameld en opnieuw verwerkt tot kunststof dat wordt gebruikt voor het krat. Het krat voldoet aan alle benodigde specificaties en is door Grolsch gerealiseerd in samenwerking met DS Smith Plastics, de leverancier van het krat.

Plastics Recycling Awards Europe 2018

Het Kornuit krat is genomineerd voor de Plastics Recycling Awards Europe 2018, in de categorie ‘Best Recycled Plastic Packaging Product’. Op 25 april worden de winnaars van deze awards bekendgemaakt.

Reageer op dit artikel