nieuws

Langeafstandsdienst met volledig elektrische bus van start

HSE

Een van ‘s werelds eerste langeafstandsdiensten met een volledig elektrische bus is van start gegaan. Flixbus voert de proef in Duitsland uit met een volledig elektrische bus van BYD.

Langeafstandsdienst met volledig elektrische bus van start

Elektrische stadsbussen groeien langzaam uit tot een vertrouwd gezicht in Europese binnensteden. De langeafstandsproef van Flixbus is een van de eerste pilots waarbij een volledig elektrische en emissievrije bus wordt ingezet voor een langeafstandsdienst. De Flixbus-route tussen Frankfurt en Mannheim heeft een totale lengte van 100 kilometer en wordt vier keer per dag afgelegd.

“Elektrische voertuigen zijn duurder in aanschaf, maar deze investering verdient zichzelf in de toekomst terug”, zegt CEO Fabian Stenger van Flixbus DACH. “Met deze pilot willen we een duidelijk signaal afgeven en laten zien dat elektrische mobiliteit een haalbaar alternatief is.”

Besparing van 110.000 ton CO2

De volledig elektrische bus van BYD  wordt elke nacht een of twee keer opgeladen met een 80kW laadstation in het centrale busstation van Mannheim en Frankfurt. Tijdens de proefperiode van een jaar legt de bus zo’n 125.000 kilometer af. Over een periode van vijf jaar levert de elektrische Flixbus een besparing op van zo’n 110.000 ton co2.

Reageer op dit artikel