HomeAutomatiseringIFTTT koppelen Google Home

IFTTT koppelen Google Home

IFTTT is een enorm populair en verslavende app dat je kunt gebruiken voor allerlei dingen. Zo kan je bijvoorbeeld effecten uitvoeren op je computer naar websites bladeren of doe een Google Home aan als wake-up call. In dit artikel lees je hoe je IFTTT aanbrengt op Google Home.

Wat is IFTTT?

IFTTT is het gratis apparaat en service van maker Google die gebruikt kan worden om eenvoudig toe te passen activiteiten op je computer of mobiel. Door middel van IFTTT kan je eenvoudig allerlei online diensten verbinden, zoals Gmail, Dropbox en Twitter. Hierdoor kun je samenwerken met anderen over dingen die je doet op je computer of smartphone.

We hebben hieronder een aantal tips voor hoe je IFTTT aansluit op Google Home:

  1. Download de app IFTTT via Google Play of Apple App Store. Na het downloaden klik je op de link om de app te openen.
  2. Bekijk in de toolbar onderaan de pagina welke apparaten IFTTT verder koppelbaar is (zoals televisie, computers en smartphones). Klik dan op “Link apparaten” om alle verwijzingen naar apparaten toe te voegen die jij wilt gebruiken voor het invoeren van commando’s via IFTTT.
  3. Vul in het venster dat verschijnt alle specifieke informatie over jouw Google Home-apparaat in.

Wat is het voordeel van koppelen?

Het voordeel van koppelen is dat je met beide apparaten tegelijkertijd in contact bent. Zo kan je bijvoorbeeld allerlei functies uitvoeren op je computer of smartphone, zoals YouTube afspeuren of een bericht naar je partner plaatsen. Daarnaast is het ook handig als er iets aan de muur hangt wat je niet wilt verliezen: door een app te koppelen aan Google Home, kan ervoor gezorgd worden dat die op een snelle manier bekeken kan worden, zonder dat je om hulp moet vragen.

Hoe werkt het?

Koppel je IFTTT aan Google Home door apparaat naar apparaat te synchroniseren. Ga naar de “Google Home” pagina en vind het volgende venster:

  • Klik nu op “aanmelden“. Na het invoeren van je accountnaam en wachtwoord krijg je hieronder een brief met alle informatie die je nodig hebt om IFTTT te koppelen:
  • Volg de instructies in deze brief om IFTTT te integreren in je Google Home- Smart Home-omgeving. Je kunt ook op https://ifttt.com/help/connect voor hulp met installatie. Als alles goed verloopt, zal er net als bij andere apparaten in jouw huis een knop verschijnen die je kan gebruiken om mee te doen aan samenhangend gebruik van apps en services zoals Google Home.

Video: Google Home Automation with IFTTT

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten