HomeCloudInstallereniOS 16.6 met Verbeteringen Die Je Niet Mag Missen!

iOS 16.6 met Verbeteringen Die Je Niet Mag Missen! [Juli 2023]

Weet je wat het mooie is van technologie? Het blijft zich ontwikkelen en verbeteren om ons leven makkelijker te maken. Een perfect voorbeeld hiervan is Apple’s iOS 16.6. Deze nieuwste versie tilt de iPhone-ervaring naar een hoger niveau met gloednieuwe personalisatiemogelijkheden, diepere intelligentie en naadlozere manieren om te communiceren en te delen. Benieuwd wat iOS 16.6 voor jouw iPhone-ervaring kan betekenen? Laten we erin duiken!

IOS 16.6 installeren direct op je iphone? Spring naar onze installatiegids..

Aanpassing van het Vergrendelscherm

Het vergrendelscherm van je iPhone is het eerste dat je ziet als je je telefoon oppakt. Met iOS 16.6 is er een scala aan nieuwe manieren om dit scherm te personaliseren. Je kunt nu je favoriete foto’s tentoonstellen, lettertypestijlen aanpassen en een set widgets weergeven om in één oogopslag informatie te krijgen. Maar dat is nog niet alles. Wacht maar tot je hoort over de functie voor meerdere vergrendelschermen!

Meerdere Vergrendelschermen Maken

Met iOS 16.6 kun je nu verschillende vergrendelschermen creëren, elk met een unieke achtergrond en stijl, en gemakkelijk tussen hen schakelen. Je kunt een galerij van achtergronden doorbladeren voor inspiratie. Hier is een korte samenvatting van de stappen om verschillende vergrendelschermen te creëren en te wisselen:

 • Ga naar Instellingen > Vergrendelscherm.
 • Kies “Nieuw Vergrendelscherm”.
 • Selecteer je gewenste achtergrond en stijl.
 • Tik op “Opslaan”.
 • Wissel tussen vergrendelschermen door naar links of rechts te vegen op het vergrendelscherm.

Hoe zou het hebben van meerdere vergrendelschermen jouw iPhone-ervaring kunnen verbeteren?

Vernieuwde Notificaties en Live Activiteiten

De manier waarop we notificaties bekijken, is ook vernieuwd in iOS 16.6. Je kunt nu notificaties op het vergrendelscherm bekijken in een uitgebreide lijstweergave, gestapelde weergave of verborgen weergave. Bovendien verschijnen notificaties onderaan het scherm, zodat ze niet in de weg zitten.

Met Live Activiteiten is het eenvoudiger om op de hoogte te blijven van dingen die in real-time gebeuren, direct vanaf je vergrendelscherm. Zo kun je de score van een wedstrijd controleren of de voortgang van je voedsellevering volgen zonder je apparaat te ontgrendelen.

Oud NotificatiesysteemNieuw Notificatiesysteem en Live Activiteiten
Notificaties verschijnen bovenaan het schermNotificaties verschijnen onderaan het scherm
Geen live activiteiten vanaf het vergrendelschermLive activiteiten mogelijk direct vanaf het vergrendelscherm

Focus en Focus Filters

Een nieuwe gestroomlijnde setup voor Focus stelt je in staat om de apps en mensen te selecteren van wie je notificaties wilt ontvangen door ze toe te staan of te dempen. Je kunt je vergrendelscherm aan je Focus koppelen, zodat de uitstraling van je iPhone overeenkomt met hoe je hem op dat moment wilt gebruiken.

Bovendien helpen Focus filters je om afleidende content in je dagelijkse apps te filteren. Maar Focus is niet de enige functie die een upgrade krijgt. Wacht maar tot je hoort over de iCloud Gedeelde Fotobibliotheek!

Conclusie

We hebben enkele van de belangrijkste updates in iOS 16.6 besproken, waaronder het opnieuw ontworpen vergrendelscherm, de mogelijkheid om meerdere vergrendelschermen te maken, de vernieuwde notificaties en live activiteiten, en de nieuwe Focus-instellingen en Focus-filters.

Het is nu aan jou om deze nieuwe functies uit te proberen en te zien hoe ze jouw iPhone-ervaring kunnen verbeteren. Ben je klaar om het meeste uit iOS 16.6 op je iPhone te halen?

Ondersteunde Apparaten voor iOS 16.6

Niet alle iPhones zijn compatibel met iOS 16.6. Het is belangrijk om te controleren of jouw apparaat de update kan draaien voordat je probeert te updaten. Hier is de lijst met apparaten die iOS 16.6 ondersteunen:

 • iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max
 • iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max
 • iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max
 • iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max
 • iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR
 • iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus
 • iPhone SE (2e generatie of later)

Als jouw iPhone op de lijst staat, ben je klaar om te updaten naar iOS 16.6 en te genieten van alle nieuwe functies en verbeteringen. Ga hieronder verder…

Hoe Installeer Je iOS 16.6 op Je iPhone of iPad?

Updaten naar de nieuwste versie van iOS is een eenvoudig proces dat in enkele minuten kan worden voltooid. Hier is een stap-voor-stap handleiding om je te helpen bij het installeren van iOS 16.6 op je iPhone:

 1. Controleer of je apparaat ondersteund is
 2. Zorg ervoor dat je apparaat is verbonden met Wi-Fi.
 3. Ga naar Instellingen > Algemeen > Software-update.
 4. Tik op “Download en installeer”. Als er een bericht verschijnt waarin je wordt gevraagd om tijdelijk apps te verwijderen omdat de update meer ruimte nodig heeft, tik dan op “Ga door” of “Annuleer”. iOS zal de apps later opnieuw installeren.
 5. Om de update nu te installeren, tik je op “Installeer”. Of je kunt op “Later” tikken en dan “Installeer vanavond” of “Herinner me later” kiezen.
 6. Voer je toegangscode in als daarom wordt gevraagd.

En dat is het! Geniet van de nieuwe functies en verbeteringen in iOS 16.6.

Reviews

Gerelateerde berichten