HomeAutomatiseringKodi Raspberry Pi Media Center

Kodi Raspberry Pi Media Center

Wil je graag je films, series en muziek op een handige manier streamen? Dan is een Kodi Raspberry Pi Media Center precies wat je nodig hebt! In dit artikel laten we zien hoe je stap voor stap zo’n media center kunt opzetten. Van het kiezen van de juiste hardware tot het installeren van add-ons: alles wordt uitgelegd in dit artikel.

Wat is Kodi en waarom zou je het gebruiken?

Kodi is een gratis en open source media center-applicatie. Het kan worden gebruikt om films, tv-programma’s, muziek, foto’s en andere digitale media op je Raspberry Pi te bekijken en af te spelen. Kodi maakt gebruik van een 10-foot user interface (10FT UI), wat betekent dat het makkelijk te bedienen is vanaf een afstand met een afstandsbediening. Kodi draait ook op vele andere platforms, waaronder Windows, macOS, Linux en Android.

Welk Raspberry Pi bord is het beste voor Kodi?

Als je een Kodi Raspberry Pi media center wilt bouwen, is het belangrijk om het juiste bord te kiezen. Er zijn verschillende modellen van Raspberry Pi-borden, dus welk is het beste voor Kodi?

De meeste mensen die een Kodi Raspberry Pi media center willen bouwen, gebruiken het Raspberry Pi 3 Model B-bord. Dit bord heeft een quad-core 64-bit ARM Cortex-A53 processor en 1 GB LPDDR2 SDRAM. Het bord ondersteunt ook 802.11n Wi-Fi en Bluetooth 4.1. Dit maakt het bord snel genoeg voor de meeste Kodi add-ons en de meeste 1080p HD-video’s.

Als je een Kodi Raspberry Pi media center wilt maken met 4K Ultra HD ondersteuning, dan is het beste bord om te gebruiken de Raspberry Pi 4 Model B. Dit bord heeft een quad-core 64-bit ARM Cortex-A72 processor en 2 GB LPDDR4 SDRAM. Het bord ondersteunt ook 802.11ac Wi-Fi en Bluetooth 5.0.

Hoe bouw je een Kodi Raspberry Pi Media Center – Kies een Kodi OS

Als je een Kodi Raspberry Pi media center wilt maken, heb je twee opties voor het besturingssysteem: LibreELEC of OSMC. Beide zijn gratis en open source, dus je kunt ze downloaden en installeren zonder dat je iets hoeft te betalen. Maar welke moet je kiezen?

LibreELEC is een Linux-distro die is geoptimaliseerd voor Kodi. Het is eenvoudig te installeren, snel op te starten en gebruiksvriendelijk. Daarnaast biedt het precies wat je nodig hebt om een goede Kodi ervaring te beleven, zonder extra’s die je niet gebruikt.

OSMC is ook een Linux-distro die is geoptimaliseerd voor Kodi. Het is echter iets meer gericht op technische gebruikers en biedt daardoor meer opties en mogelijkheden. Als je weet hoe Linux werkt, dan zal OSMC waarschijnlijk beter bij je passen.

Video: Kodi + Raspberry Pi: How to Build Your Own Raspberry Pi Media Center!

Elmo
Elmohttps://www.ptindustrieelmanagement.nl/
Hallo, ik ben Elmo van ptindustrieelmanagement.nl. Als technologie-enthousiasteling, social media expert en fervent reiziger ben ik altijd op zoek naar de nieuwste trends en innovaties. Mijn passie ligt in het verkennen van de sociale impact en culturele ontdekkingen die voortkomen uit deze ontwikkelingen. Volg mijn blog voor een verfrissend perspectief op de kruising van technologie, social media, reizen en de wereld van morgen.

Reviews

Gerelateerde berichten